Popular Post

Posted by : Megalopoli City 11 Νοεμβρίου 2011

Την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007- 2013» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης,
για την ένταξη της πράξης με τίτλο ¨ Βελτίωση Προσπελασιμότητας Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας (4,1 χλμ)», ενδεικτικού προϋπολογισμού 500.000,00 €, σχετικά με τη βελτίωση του τοπικού οδικού τμήματος ...
¨Σπανέικα – Καμάρα¨ και την υλοποίηση του έργου δημόσια δαπάνη στο πλαίσιο του παραπάνω ΄Αξονα Προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Για το έργο αυτό, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, τόνισε ότι: «Για τη Βελτίωση προσπελασιμότητας Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας (4,1 χλμ), που αφορά συγκεκριμένα στη βελτίωση του τοπικού οδικού τμήματος Σπανέϊκα - Καμάρα το οποίο συνδέει την ανατολική με τη δυτική Φαλαισία και ειδικότερα τα Επαρχιακά Οδικά δίκτυα Μεγαλόπολη-Καμάρα και Γέφυρα – Λεοντάρι – Πετρίνα – Σκορτσινός, προτείνεται η υποβολή πρότασης για την έντυαξη του έργου και τη χρηματοδότησή του στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 -2013.
Το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι παλαιό φθαρμένο με στενή διατομή και μεγάλες κατά μήκος κλίσεις, πολλούς ελιγμούς και σε πολλά σημεία και άσχημα γεωμετρικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, ενώ γενικά χαρακτηρίζεται ανεπαρκές απέναντι στις σημερινές ανάγκες και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια.
Η σκοπιμότητα του έργου της υπό μελέτη οδού είναι προφανής αφού θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή εξυπηρέτηση, τη συντόμευση των μεταφορών και την εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου από την αποφυγή περιπορείων, την μείωση των ατυχημάτων, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με γνώμονα πάντα την ελάχιστη περιβαλλοντική όχληση και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής.
Η οδός αυτή θα διευκολύνει τις μεταφορές προς όλες τις κατευθύνσεις. Τέλος το έργο θα συμβάλει στη μείωση των ατυχημάτων που προκαλεί το υφιστάμενο ανεπαρκές οδικό δίκτυο και θα συντελέσει στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής.
Αποδέκτης των οφελών αυτής της μελέτης είναι το σύνολο του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης.»

Πηγή: kalimera-arkadia.blogspot.com

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -