Popular Post

Posted by : Megalopoli City 16 Νοεμβρίου 2011

Το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης ήδη έχει περάσει στη μεταλιγνιτική εποχή.
Σίγουρα η οργάνωση και η δημιουργία εναλλακτικών τομέων δραστηριότητας είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της περιοχής.
Μια από τις καινούργιες δραστηριότητες είναι η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τη ΔΕΗ στο Δήμο Μεγαλόπολης δωρεάν.
Πρόσφατα παρουσιάσθηκε το σχέδιο δημιουργίας του πάρκου από το Δήμο Μεγαλόπολης και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ο μελετημένος σχεδιασμός και η σωστή κατασκευή και λειτουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στην περιοχή:
• στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής,
 • στην υποδοχή καινούργιων δραστηριοτήτων και παραγωγικών μονάδων αφού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρονται είναι πολλά. (κέντρο της Πελοποννήσου οδικοί άξονες σιδηρόδρομος, τηλεθέρμανση).
• στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Για να έχει επιτυχία όμως όλο αυτό το εγχείρημα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ορισμένους παράγοντες που η σημερινή οικονομική κρίση τους κάνει καθοριστικούς:
1. το κόστος εγκατάστασης των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι χαμηλό,
2. στις επιχειρήσεις που υποχρεωτικά θα μεταφέρουν τις δραστηριότητες θα πρέπει να παραχωρηθεί ίσος χώρος με αυτόν που έχουν σήμερα δωρεάν και εάν χρειάζονται και επιπλέον να τον πληρώσουν με συμβολικό τίμημα,
3. η παροχή θερμικής ενέργειας από την τηλεθέρμανση να είναι στο κόστος,
4. στο φορέα διαχείρισης θα πρέπει να συμμετέχουν και οι χρήστες του πάρκου,
5. να ικανοποιεί τους όρους της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης των επαγγελματικών εργαστηρίων και μεταποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής μας,
6. να υπάρχει πρόβλεψη για τα προβλήματα θεμελίωσης των επιχειρήσεων διότι ο συγκεκριμένος χώρος του πάρκου έχει αποθέσεις άγονων και το έδαφος είναι σαθρό,
7. να υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του πάρκου δεδομένου ότι το ανάγλυφο της περιοχής δεν προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες,

Αυτές είναι μερικές προτάσεις που έχουμε να καταθέσουμε για να γίνει πόλος έλξης των επιχειρήσεων και χρήσιμη επένδυση για την περιοχή της Μεγαλόπολης.
Αυτά θα προτείναμε και στον υποψήφιο πρόεδρο του συνδυασμού “Ανοιχτό Επιμελητήριο” αν είχε έρθει σε επαφή ή είχε συναντηθεί με τους επαγγελματίες της περιοχής ή τον Σύλλογο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεγαλόπολης.

Μετά τιμής
ΗΝΤΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Γραμματέας Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεγαλόπολης
Υποψήφιος με τον συνδυασμό ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝ ΔΡΑΣΗ
και επικεφαλής συνδυασμού τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΟΣΙΕΛΗ


Πηγή: www.arcadiaportal.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -