Popular Post

Posted by : Megalopoli City 2 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΔΑΣ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ «Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ…στο διαδίκτυο» της Κέλλυς Σταμουλάκη, σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έρχεται κοντά σας! Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής παράστασης που τιμήθηκε με την Αιγίδα – Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την υψηλή καλλιτεχνική της αξία και τα σημαντικά μηνύματα που προωθεί. (Αρ. Έγκρισης: 158500/Γ7, Αρ. Αιγίδας: 95669/Γ7)

Πιστοί στο όραμα μας για ψυχαγωγία και εκπαίδευση, εισάγουμε μια νέα οπτική μεταφέροντας το θέατρο στην έβδομη τέχνη! Τις προβολές της ταινίας που θα απευθυνθούν οργανωμένα σε σχολεία της Ελλάδας και της περιοχής σας θα πλαισιώνουν δωρεάν και προαιρετικά σεμινάρια θεατρικής αγωγής για εκπαιδευτικούς που θα πραγματοποιηθούν από έμπειρους θεατρολόγους, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της αξίας του θεατρικού παιχνιδιού ως σύγχρονου εκπαιδευτικού εργαλείου και ολοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος.

  Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ αναγνωρίζοντας τη συνολική πολιτιστική κι εκπαιδευτική δράση μας έθεσε υπό την Τιμητική Αιγίδα του το εγχείρημά μας.

Περίληψη Ταινίας
Μερικά χρόνια μετά από σήμερα, μια εξελιγμένη μάγισσα, παίρνει κοντά της ένα κορίτσι για να κατακτήσει τον κόσμο και να αποκτήσει ό,τι δεν της ανήκει ακόμα. Ένας εθελοντής, ο Ιάσονας, θα υποψιαστεί ότι ο υψίστης ασφαλείας ηλεκτρονικός πύργος της κρύβει πολλά μυστικά τα οποία θα προσπαθήσει να αποκαλύψει και να οδηγήσει την ηρωίδα στο δρόμο προς την ελευθερία. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα σπάσει τους πολύπλοκους κωδικούς;
Το «Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ στο διαδίκτυο» είναι ένα έργο - έκπληξη για τα δεδομένα του σύγχρονου παιδικού θεάματος γιατί τολμά να προβληματίσει κοινωνικά τα παιδιά θίγοντας ζητήματα όπως η διττή χρήση της τεχνολογίας, η αποξένωση, η διατροφή κ.α., με υποδειγματικό παιδαγωγικό και αισθητικό τρόπο κι έτσι να συμβάλλει στους αντίστοιχους στόχους του σχολείου και της οικογένειας.
Η γρήγορη δράση, οι εναλλαγές σκηνών, το σασπένς στο μύθο, το πλούσιο χιούμορ και η παιδικότητα στο ύφος του κειμένου συνθέτουν την εικόνα των ηρώων που έρχονται απ’ το μέλλον για να μείνουν στην καρδιά μας!
Μια ταινία συναγερμός και αφύπνιση που θίγει ευαίσθητα και σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα!
Ας δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να απολαύσουν μια πρόταση πολιτισμού και εκπαίδευσης με το ελάχιστο δυνατό κόστος αντιλαμβανόμενοι την κοινωνικής μας ευθύνη και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες τις περιόδου που διανύουμε, θέλοντας παράλληλα να συνδράμουμε το σημαντικό έργο των εκπαιδευτικών.

Η ταινία απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα σεμινάρια θα είναι προαιρετικά και δωρεάν για εκπαιδευτικούς των οποίων τα σχολεία θα παρακολουθήσουν τις προβολές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σενάριο: Κέλλυ Σταμουλάκη, Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Παιδοψυχολόγος: Αλεξάνδρα Καππάτου.
: Σενάριο: Κέλλυ Σταμουλάκη, Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Παιδοψυχολόγος: Αλεξάνδρα Καππάτου.
2/11: ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ώρα προβολών: 8.45 – 9.55
Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και σεμινάριο στου εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν την ταινία
Τιμή Εισιτηρίου: 4€ ανά άτομο



Πηγή:http://megalopoli.gr/

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -