Popular Post

Posted by : Megalopoli City 22 Νοεμβρίου 2011


Ο Δήμος Γορτυνίας από την Αρκαδία και οι δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης είναι οι δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής της Vodafone.  Συνολικά συμμετέχουν 30 δήμοι ενώ από την Πελοπόννησο συμμετέχει και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα φέρνει κοντά τους πολίτες με τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στα αστικά κέντρα και προσφέρει τη δυνατότητα της πρόληψης νοσημάτων, της έγκαιρης διάγνωσής τους καθώς και της παρακολούθησης των χρονίως πασχόντων ασθενών, όσον αφορά την πορεία της νόσου και την ανταπόκρισή τους στη φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί που συμμετέχουν – ένας από κάθε δήμο- έχουν τη δυνατότητα εξέτασης μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας και τη μεταφορά της στο Ιατρικό  Αθηνών όπου εκεί θα τις εξετάσουν ειδικευμένοι γιατροί ανάλογα με την περίπτωση. Με τον τρόπο αυτό, τα περιφερειακά ιατρεία που λειτουργούν στους δήμους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μπορούν πλέον να παρέχουν και συγκεκριμένες ειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.
Το πρόγραμμα της Τηλεϊατρικής καλύπτει, πέραν των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, και τους πολίτες που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (για παράδειγμα παχύσαρκοι, καπνιστές κ.ά.). Σήμερα το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόζεται σε 30 απομακρυσμένους δήμους σε όλη την Ελλάδα, υλοποιείται με την οργάνωση και υποστήριξη της Vodafone, το συντονισμό του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ του οποίου οι δήμοι αποτελούν μέλη, τη συμμετοχή του Ιατρικού  Αθηνών ως το κεντρικό νοσοκομείο και την τεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση της εταιρείας Vidavo. Μόνο μέσα στο 2010 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 2.100 εξετάσεις, ενώ οι γιατροί των δήμων έχουν συνδεθεί χιλιάδες φορές με το πρόγραμμα, για την αποστολή εξετάσεων, αλλά και για τη λήψη απαντήσεων από τους εξειδικευμένους γιατρούς του Ιατρικού Αθηνών.




Πηγή:http://www.arcadiaportal.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -