Popular Post

Posted by : Megalopoli City 11 Νοεμβρίου 2011


Δρόμο για μία νέου τύπου αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ανοίγει ένα νέο πειραματικό φάρμακο, το οποίο μπλοκάρει τη ροή του αίματος στα κύτταρα του λίπους και μειώνει το βάρος όταν δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι το φάρμακο θα μπορούσε να έχει το ίδιο αποτέλεσμα και στους ανθρώπους. Το πειραματικό φάρμακο, που ονομάστηκε Adipotide, ακολουθεί διαφορετικό «δρόμο» από άλλα ανάλογα σκευάσματα απώλειας βάρους, τα οποία είτε προσπαθούν να ελέγξουν την όρεξη, είτε να μειώσουν την απορρόφηση λίπους, είτε να επιταχύνουν το μεταβολισμό. Η νέα ουσία επιδιώκει τη μείωση του συσσωρευμένου λευκού λίπους καθώς προσκολλάται στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων, τα οποία τροφοδοτούν τα κύτταρα λίπους που συγκεντρώνονται συνήθως γύρω από τη μέση και κάτω από το δέρμα.
Μόλις «προσδεθεί» σε αυτές τις πρωτεΐνες, με τη βοήθεια ενός αβλαβούς ιού ως «οχήματος», το φάρμακο απελευθερώνει ένα συνθετικό μόριο (πεπτίδιο), το οποίο με τη σειρά του πυροδοτεί μία φυσική διαδικασία καταστροφής των κυττάρων του συσσωρευμένου λίπους στο λιπώδη ιστό. Η τεχνική έχει αξιοποιηθεί ήδη για την καταστροφή καρκινικών κυττάρων και οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση των κυττάρων λίπους. Τεστ με παχύσαρκα ποντίκια επέφεραν μέση μείωση 30% στο βάρος τους, ενώ νέα πειράματα με 15 μαϊμούδες επέφεραν μείωση έως 38,7% στο συνολικό λίπος του σώματός τους.


Πηγή: http://www.imerisia.gr






- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -