Popular Post

Posted by : Megalopoli City 15 Νοεμβρίου 2011


Μία σημαντική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τα "Εκπαιδευτήρια Καίσαρη" και την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο Δημητσάνας.

Για το σκοπό αυτό και στο πλαίσιο της εβδομάδας ελληνικού βιβλίου που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια από τις 21-25 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί και λαχειοφόρος αγορά ώστε να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για να ξεκινήσει η δημιουργία της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης στο Δημοτικό της Δημητσάνας.
Σκοπός των ανθρώπων που πρωτοστατούν είναι να γίνει γνωστή η προσπάθεια που ξεκινά και να μπορέσουν να βοηθήσουν και όσοι άλλοι έχουν αυτήν την δυνατότητα με οποιοδήποτε τρόπο.
Όσον αφορά τις άλλες εκδηλώσεις αυτές σχετίζονται με διαλέξεις γύρω από το βιβλίο για το παιδί και τον έφηβο καθώς και τα εφηβικά προβλήματα και έχουν ως στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και την επαφή του παιδιού με το εξωσχολικό βιβλίο.
Όπως καταλαβαίνει κανείς πάντως αν δεν βοηθήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία ακόμα και σε ένα θέμα που θα έπρεπε να αποτελεί καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας, δηλαδή το κάθε σχολείο να διαθέτει μία βιβλιοθήκη με κάποιους έστω τίτλους βιβλίων, τότε δεν γίνεται τίποτα.



Πηγή:http://www.arcadiaportal.gr/

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -