Popular Post

Posted by : Megalopoli City 1 Οκτωβρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών - Γενική Δ/νση Δ/κης Οργάνωσης και Διαδικασιών - Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ,
για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, το οποίο στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα της Τοπικής Κοινότητας Λεονταρίου, με μηνιαίο μίσθωμα ποσού 245,77 ευρώ, για τη στέγασή του σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολυδραστηριοτήτων που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Λεονταρίου, για λόγους εξοικονόμησης πόρων.

Ο προτεινόμενος νέος χώρος στέγασης του ΚΕΠ στο Κέντρο Πολυδραστηριοτήτων του Δήμου, που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Λεονταρίου της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας του Δήμου Μεγαλόπολης, σύμφωνα με την κάτοψη ισογείου, σε κλίμακα 1:50, του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Απόστολου Παρπαϊρη, κατά τις διατάξεις του Γενικού
Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), με αποτύπωση της εσωτερικής διαρρύθμισης, πληροί όλες τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

  Εκπληρώνει το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών,
  Πληροί τις προδιαγραφές στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και τους προσερχόμενους πολίτες,
 Εξυπηρετεί την πρόσβαση στα ΄Ατομα με Αναπηρίες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002 και
Συμβάλλει, λόγω της θέσης του προτεινόμενου κτιρίου μεταστέγασης, στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.
 
 Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης, εισηγούμενος το θέμα, είπε: «Με το αριθμ. ΔΟΛ ΚΕΠ (Φ. 5/29/3849/16.02.2011 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Μεταστεγάσεις ΚΕΠ», ύστερα από αιτήματα των ΟΤΑ για τη μεταστέγασή τους σε ιδιόκτητους χώρους προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των δαπανών, αναφέρεται ότι:
Οι μεταστεγάσεις των ΚΕΠ οι οποίες πραγματοποιούνται κατόπιν ενημέρωσης και έγκρισης της υπηρεσίας τους (σχετική η αριθμ. ΔΟΛ ΚΕΠ / Φ.5/5/4028/14.2.2007 Εγκύκλιος) πρέπει, πέραν της ικανοποίησης του σκοπού της εξοικονόμησης πόρων, να εκπληρώνουν και το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκαν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, δηλαδή την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Δηλαδή πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε μέριμνα, μέσω της μεταστέγασης του ΚΕΠ:
Να επιτυγχάνεται ορθότερη γεωγραφική διασπορά, βασικό κριτήριο για τη σύσταση περισσότερων ΚΕΠ ανά ΟΤΑ και να τηρούνται οι προδιαγραφές στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών για τη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους και τους προσερχόμενους πολίτες.
 Προκειμένου οι οικείες Δημοτικές Αρχές να προβούν στη μεταστέγαση ΚΕΠ πρέπει να αποστέλλουν στην υπηρεσία του Υπουργείου κάτοψη σε κλίμακα 1:50, του νέου χώρου στέγασης, σύμφωνη με τις προδιαγραφές του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.), με αποτύπωση της εσωτερικής διαρρύθμισης. Επίσης πρέπει να γνωστοποιούν απαραιτήτως τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η μεταστέγαση, καθώς και κάθε άλλο ενημερωτικό στοιχείο (π.χ. ιδιόκτητο ή μισθωμένο κτίριο, περιοχή και ταχυδρομική διεύθυνση κ.ά. ) και να λαμβάνουν υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 31 του Ν. 3013/2002, σύμφωνα με τις οποίες τα ΚΕΠ πρέπει να στεγάζονται σε χώρους προσβάσιμους στα ΄Ατομα με Αναπηρίες, κατά τις διατάξεις του Γ.Ο.Κ.
Ενόψει τω ανωτέρω και για λόγους μείωσης των λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών απαιτείται η μεταστέγαση του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, το οποίο στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα αντί του μηνιαίου μισθώματος ποσού 245,77 €. Προτείνεται η μεταστέγασή του στο Κέντρο Πολυδραστηριοτήτων που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Λεονταρίου.
΄Όπως φαίνεται από την κάτοψη ισογείου, σε κλίμακα 1:50, του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Απόστολου Παρπαϊρη του προτεινόμενου χώρου υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο κτίριο σε ΄Ατομα με Αναπηρία, κατά τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ).
Θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δικτύου syzefxis που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του ΚΕΠ.
Κατόπιν τούτων, προτείνεται η λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση υποβολής αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών - Γενική Δ/νση Δ/κης Οργάνωσης και Διαδικασιών - Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΚΕΠ, για τη μεταστέγαση του ΚΕΠ της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, το οποίο στεγάζεται σε μισθωμένο οίκημα στην Τ.Κ.
Λεονταρίου, με μηνιαίο μίσθωμα ποσού 245,77 ευρώ, για λόγους μείωσης των λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολυδραστηριοτήτων που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας της Τ.Κ. Λεονταρίου, ο προτεινόμενος νέος χώρος του οποίου σύμφωνα με την κάτοψη ισογείου, σε κλίμακα 1:50, του Αρχιτέκτονα Μηχανικού Απόστολου Παρπαϊρη, κατά τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), με αποτύπωση της εσωτερικής διαρρύθμισης, πληροί όλες τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις.»

Πηγή: www.arcadiaportal.gr 

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -