Popular Post

Posted by : Megalopoli City 1 Οκτωβρίου 2011

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου συζήτησε και αποφάσισε σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης λιγνιτικών μονάδων Δ.Ε.Η. Μεγαλόπολης ως κάτωθι:
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης είπε τα εξής:

Η Κυβέρνηση - με τοποθέτηση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γεώργιου Παπακωνσταντίνου - επισπεύδει την ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια οδηγεί στην υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της Δ.Ε.Η. γενικότερα, με αποτέλεσμα να θίγονται άμεσα τα συμφέροντα και της περιοχής μας.
Πιστεύουμε ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί διότι θεωρούμε τον συγκεκριμένο ορυκτό πλούτο της περιοχής μας εθνικής σημασίας που δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε. Το κόστος της ιδιωτικοποίησης θα είναι τεράστιο όχι μόνο για την Μεγαλόπολη αλλά και γενικότερα για την Αρκαδίας και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Με βάση τα ανωτέρω προτείνω να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε κάθε ενέργεια που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση των μονάδων και ορυχείων της Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης και να ταχθούμε στο πλευρό των όποιων προσπαθειών – κινητοποιήσεων που θα γίνουν από σωματεία εργαζομένων Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης, του Δήμου Μεγαλόπολης και φορέων του Δήμου μας.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, αφού έλαβε υπόψη τα όσα εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, ύστερα από διαλογική συζήτηση.

Αποφασίζει Ομόφωνα
Συμφωνεί με την εισήγηση του Προέδρου και προτρέπει όλους τους φορείς και κατοίκους του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης να συμμετέχουν στις όποιες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες γίνουν για την αποτροπή πώλησης των λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων της Δ.Ε.Η..
Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης θα βρίσκεται στο πλάι των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -