Popular Post

Posted by : Megalopoli City 14 Σεπτεμβρίου 2011


Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των μελών του για να προσδιορίσει σε ποια κατεύθυνση κινούνται τα ενοίκια στην αγορά της πόλης μας, κυρίως στο εμπορικό κέντρο.

Από την επεξεργασία των στοιχείων που συλλέξαμε προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα.
Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε αύξηση του ενοικίου το τελευταίο διάστημα.

Το 58 % διατηρήθηκαν στο ίδιο επίπεδο, συνεπώς το 42 % μειώθηκαν.
Η μείωση κατά μέσο όρο είναι της τάξεως του 17,5 %.
Το συνηθέστερο ποσοστό μείωσης είναι 20%.
Συγκεκριμένα μείωση 20% παρατηρήθηκε στο 30% των περιπτώσεων.
Μεγάλη μείωση πάνω από 20% πραγματοποιήθηκε στο 16% των ενοικιαζόμενων καταστημάτων.
Θεωρούμε θετικό σημάδι την καθοδική πορεία των μισθώσεων των Εμπορικών ακινήτων. Με αυτόν τον τρόπο θα περιορισθεί ένας σημαντικός παράγοντας κόστους για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, σε περιόδους βαθειάς ύφεσης. Μιας ύφεσης μάλιστα χωρίς προβλέψιμο τέλος.
Πιστεύουμε ότι όλοι οι ιδιοκτήτες κατανοούν τη δυσκολία με την οποία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να διατηρηθούν σε λειτουργία και αναγνωρίζουν ότι είναι και προς το δικό τους όφελος η μείωση των απολαβών τους, παρά το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ένα θετικό στοιχείο η μη αύξηση των τιμών των ενοικίων στην περιοχή της Τρίπολης. Καθώς οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονται την δυσκολία που υπάρχει πλέον στην αγορά εργασίας και πως δύσκολα ο κόσμος βρίσκει δουλειά γι’ αυτό και επιζητά μειωμένες τιμές στα ενοίκια έτσι ώστε να μπορέσει να τα βγάλει εις πέρας ευκολότερα.
Πηγή: www.arcadiavoice.gr



- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -