Popular Post

Posted by : Megalopoli City 1 Σεπτεμβρίου 2011


Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο 2 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος του Κινεζικού αιολικού κολοσσού Sinovel, ο οποίος αναμένεται να επισφραγίσει τη συνεργασία με τη ΔΕΗ για την κατασκευή χερσαίου πάρκου στη Ροδόπη ισχύος 210MW.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, κατά την επίσκεψη του Kινέζου αξιωματούχου αναμένεται να αποφασιστεί η από κοινού ανάπτυξη με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες του μεγαλύτερου χερσαίου αιολικού πάρκου στη χώρα στη Ροδόπη.
Για το συγκεκριμένο έργο η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει ήδη υποβάλει αίτηση για άδεια παραγωγής και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η τελική απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Γιάννης Τσιπουρίδης δήλωσε ότι «Έρχονται οι κινέζοι για να υπογράψουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει και να εξειδικεύσουμε το κομμάτι της συμφωνίας που αφορά στη Ροδόπη. Ελπίζουμε να τους πείσουμε να επενδύσουν στην Ελλάδα».
Το project της Ροδόπης όπως όλα δείχνουν θα είναι το πρώτο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης.
Εξίσου σημαντικό στοίχημα αποτελεί και το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας, δηλαδή η δημιουργία μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών, που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα για λογαριασμό της κινεζικής εταιρείας.
«Το κυνηγάμε» είναι το σχόλιο που έκανε ο κ. Τσιπουρίδης, ο οποίος τόνισε ότι η δημιουργία του εργοστασίου αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
Σημειώνεται ότι η Sinovel Wind Energy Group Co Ltd είναι η μεγαλύτερη ασιατική και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο βιομηχανία ανεμογεννητριών.
Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από το Μνημόνιο Κατανόησης που υπεγράφη τον Απρίλιο με τη ΔΕΗ.


Πηγή:http://www.econews.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -