Popular Post

Posted by : Megalopoli City 1 Σεπτεμβρίου 2012



Φίλες και φίλοι του  Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
Χρόνια τώρα προβληματιζόμαστε και αναλογιζόμαστε, τι είναι αυτό που μπορεί να δώσει λύση στα χρόνια σωρευμένα προβλήματα, που τελμάτωσαν τον τόπο μας και θα οδηγήσει όλους μας, σε μια καλύτερη ζωή.

Ανταλλάσουμε απόψεις, καταθέτουμε προβληματισμούς. Οραματιζόμαστε πως θα θέλαμε, να είναι η καθημερινότητα μας στο Λεκανοπέδιο, αλλά όλα αυτά ΔΕΝ είχαμε κατορθώσει μέχρι ΧΘΕΣ,  να τα κάνουμε πρωτοπόρα , δημιουργώντας την κίνηση που θα τα προωθήσει και θα δώσει λύσεις.

Δυστυχώς έμπαινε  μπροστά μας το στοιχείο της κομματικοποίησης και έρχονταν οι ¨δημοτικοί σωτήρες¨ να συμφωνήσουν προεκλογικά με τις  ιδέες και τις απόψεις μας, δημιουργώντας όμως συνδυασμούς που μετά τις εκλογές, όλα αυτά τα έστελναν στις καλένδες.

Τα μεγάλα λόγια, για μεγάλα έργα και αλλαγή νοοτροπίας,  σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μένανε λόγια. Μετά από τις εκλογές για όλη την επόμενη τετραετία, οι μεν κερδισμένοι θεωρούσαν πάντα ότι «έχουμε χρόνο ακόμα» και οι χαμένοι, δεν μίλαγαν, με στόχο την επόμενη φορά να τα βγάλουν στον αέρα!    Όλα αυτά μέχρι ΧΘΕΣ!!!!

 Στην περιοχή μας όλα βαδίζουν και λειτουργούν όπως τα θέλει η ¨ηγετική ομάδα¨ και πρώτο μέλημα είναι να φτιάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους και τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, να παίρνουν σειρά προτεραιότητας, μόνο αν έχουν ¨μπάρμπα στην πλατεία¨!!

Σήμερα με μεγάλο σεβασμό σε όλους τους Δημότες  δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόντες και δεν θα κάνουμε πίσω στην δημιουργία της κίνησης που με ανιδιοτέλεια και με αίσθημα κοινωνικής συνευθύνης  απέναντι στον τόπο μας και τον  συμπολίτη μας, θα προωθήσει λύσεις των σωρευμένων προβλημάτων.

Είμαστε άνθρωποι που  καθημερινά ζούμε τα προβλήματα του , μαζί βιώνουμε τις συνέπειες τους και μας στεναχωρεί που έχει αφεθεί  το Λεκανοπέδιο στην τύχη του.
Αρνούμαστε, να συμφωνήσουμε με τις απόψεις των δημοτικών  μας αρχόντων, που με επιλεκτική μεταχείριση  κατατάσσουν τους συμπολίτες μας σε ειδικές κατηγορίες , «οι  δικοί μας» και «οι άλλοι»!

Προτάσσουμε την  ΙΣΗ μεταχείριση μεταξύ μας, που  θα αναπτύξει την κοινωνικότητα  και θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ενώ, μέλημα μας θα είναι  να λύνονται  τα προβλήματα όλων.

Είμαστε απέναντι σε αυτούς  που θέλουν το Νο1 αναπτυξιακό  έργο της Τηλεθέρμανσης, να σταματήσει να είναι κοινωνικό και να το απολαμβάνει  το 1/3 της πόλης. Άμεσα να γίνει  ο προγραμματισμός βελτίωσης και ολοκλήρωσης του και  να εκμεταλλευτούμε την παρουσία της ΔΕΗ στην περιοχή μας για  να του δώσουμε επέκταση ζωής και  την λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα που χρειάζεται.

Ας καθίσουμε όλοι μαζί και να επεξεργαστούμε πλέον  σοβαρά έστω και στο τέλος  του, την όσο το δυνατόν καλύτερη εκμετάλλευση  για όλους τους συμπολίτες μας  την ¨ΕΥΛΟΓΙΑ¨ του  ΕΑΠ που  έχει τελματώσει και τείνε να μετατραπεί σε ¨ΚΑΤΑΡΑ¨!

Με δεδομένο πλέον  ότι η μεταλιγνιτική περίοδος έφτασε,  πρέπει άμεσα να αναδείξουμε  και να ενώσουμε όλη την πολιτιστική  κληρονομιά που έχει πλούσια η  περιοχή μας , έτσι ώστε να καταστήσουμε την πόλη μας πόλο έλξης επισκεπτών . Είναι απαράδεκτο να έχουν περάσει  γενιές ολόκληρες και να μην υπάρχει, η παραμικρή πρόοδος και σ’ αυτό το θέμα . Αν ΔΕΝ εκμεταλλευτούμε  τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν θα υπάρξει ποτέ!

Σε σύντομο χρονικό  διάστημα θα ανοίξουμε και την διαδικασία δημιουργίας από όλους ενός προγράμματος  αρχών και θέσεων για όλα τα προβλήματα του τόπου μας , δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσει επιτέλους  στην Μεγαλόπολη ένας πραγματικός και  ουσιαστικός διάλογος.

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ  ΜεγαλοΠΟΛΙΤΩΝ



Πηγή:http://neamegalopoli.blogspot.gr/

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -