Popular Post

Posted by : Megalopoli City 30 Σεπτεμβρίου 2012


Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, για το θέμα που έχει προκύψει με την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων στη Μεγαλόπολη.

Η παράταξη Παυλή ζήτησε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε, για το αν θα γίνει ή όχι συζήτηση, υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, με αποκορύφωμα έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στο Δήμαρχο και στον Τσιαμούλο, με τον δεύτερο να ζητεί από τον Γιάννη Σμυρνιώτη να παραιτηθεί! «Να παραιτηθεί  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σου, ο κ. Πάγκαλος. Δεν θα πάρω από σένα άδεια να παραιτηθώ. Το θέμα θα έρθει τακτικό. Η επόμενη κίνηση είναι στείλουμε τα απορριμματοφόρα στα Υπουργεία και τους άλλους φορείς. Βλέπω μία όψιμη ευαισθησία, όταν παλεύουμε 7-8 μήνες για να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα που δεν έχουμε ευθύνη» απάντησε οργισμένος ο Δήμαρχος.
Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι «είναι τακτική συνεδρίαση και μπορεί να συζητηθεί οποιοδήποτε θέμα, εκτός ημερησίας. Η πόλη έχει θιγεί με όλα αυτά που γράφονται και λέγονται. Δεν μπορεί να σέρνεται ένα θέμα 3-4 ημέρες, να γίνεται η πόλη μας και να μην υπάρχει μία τοποθέτηση της δημοτικής αρχής για τα γεγονότα, αν ξέρει».
Ο Τάσος Κακλαμάνος, είπε: «Μας ρωτάει ο κόσμος και δεν ξέρουμε τι να πούμε. Έχουν γίνει πράγματα που θίγουν την πόλη και τη διοίκηση. Είναι πολυσύνθετο το θέμα, άπτεται και οικονομικών. Ο κόσμος μιλά για μίζες και φαγοπότια. Επιβάλλεται να συζητήσουμε το θέμα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη διοίκηση. Μην αποφεύγετε τη συζήτηση».
Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι «αυτό το γεγονός είναι το μείζον θέμα που συζητάει η πόλη. Δεν θέλω να υποβαθμίσω το στρατηγικό σχέδιο. Επί δύο ημέρες, μέσα στην πόλη, αυτό το θέμα είναι κεντρικό. Κύριε Δήμαρχε, είσαστε υποχρεωμένος να πείτε τι συμβαίνει. Έπρεπε να το κάνετε πριν το θέσει ο επικεφαλής μας».
Στη συνέχεια, έγινε ψηφοφορία, το αίτημα του απορρίφτηκε. Κατά της πρότασης Παυλή, ψήφισαν όλα τα παρόντα μέλη της παράταξης του Δημάρχου και υπέρ όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Παυλή, Δελφάκη, Γεωργακόπουλου, Νικολάου και Γιόκαρη.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αποχώρησε από τη συνεδρίαση η παράταξη Παυλή και δεν συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε για το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Τρίπολης που ήταν και το μοναδικό θέμα συζήτησης του συμβουλίου.
Αποχωρώντας, δήλωσε: «Κατηγορούμε για ευθεία συγκάλυψη και θα ζητήσουμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αύριο το πρωί και όλα τα παραστατικά από την πρώτη μεταφορά απορριμμάτων μέχρι και τώρα».
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι «σκουπίδια θεωρητικά δεν υπάρχουν από τις 30 Ιουνίου, κλείσανε οι χωματερές. Γι αυτό καλό είναι να σοβαρευτούμε λίγο».
Από τη συνεδρίαση αποχώρησε και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σαμαρτζής, ο οποίος είπε: «Λυπάμαι πολύ που αντιμετωπίζετε με τόση επιπολαιότητα το θέμα. Με την ίδια ανικανότητα, αντιμετωπίζετε πολλά θέματα. θα έρθει ο καιρός που θα απολογηθείτε για όλους σας προτείνω να μάθετε πρέφα».
Ο Δημήτρης Νικολάκου κατήγγειλε τη στάση της παράταξης Παυλή, διότι όπως είπε «ψηφίζουν πρώτα να πηγαίνουν τα σκουπίδια σε εργολάβου και τώρα να διαμαρτύρονται. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Σαμαρτζή».
Πηγή: http://kalimera-arkadia.gr


- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -