Popular Post

Posted by : Megalopoli City 13 Σεπτεμβρίου 2012


Στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης( http://www.facebook.com/Theatre.of.Megalopolis) αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο.
Το αναδημοσιεύω ολόκληρο και στο τέλος του κειμένου μπορείτε να πατήσετε τον σύνδεσμο και δείτε την σελίδα.

Ας μιλήσουμε για το αρχαίο θέατρο...

Ξεκινούν αύριο ξανά οι αναστηλωτικές εργασίες στο χώρο του αρχαίου θεάτρου και ευχόμαστε όλοι δύναμη,δημιουργικότητα και αντοχές σε όλη την ομάδα που θα εργαστεί.


Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όλοι οι πολίτες της Μεγαλόπολης να είναι ηθικά δίπλα σ αυτό το έργο και όχι απέναντι.Τόσο η αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία,ΛΘ Επκα όσο και ο δήμος Μεγαλόπολης ,καθώς και όλοι οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου συνεργάζονται και αλληλουποστηρίζονται για αυτό το έργο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεάτρου υπάρχουν χρήματα για να πραγματοποιηθεί η αναστήλωση που απαιτεί το μνημείο.

Είναι όνειρο ζωής για κάθε πολίτη στη Μεγαλόπολη να δει το αρχαίο θέατρο αναστηλωμένο,γι αυτό θα προέτρεπα να αφήσουμε κατά μέρος όση οργή και αγανάκτηση κι αν έχουμε με όσα ζούμε καθημερινά και να αντιμετωπίσουμε το γεγονός όπως είναι:οι εργασίες συνεχίζονται με όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζονται.

Θα θυμίσω σε όλους πως η πρώτη κερκίδα (Θ) έχει ήδη αναστηλωθεί από το 2008 και οι τελευταίες εργασίες που έλαβαν χώρα σταμάτησαν αρχές του 2011 {το επισημαίνω γιατί διαρκώς λέγονται και γράφονται ανακρίβειες που δεν ευσταθούν-ίσως παρορμητικά κάποιες φορές και γιατί οι καιροί ..μας θέλουν όλους διαρκώς θυμωμένους}.

Η χώρα μας τον τελευταίο χρόνο δοκιμάζεται σκληρά και τίποτα δε μένει ανεπηρέαστο,ας μην το ξεχνάμε -αυτό ως απάντηση σε πιθανές καθυστερήσεις.
Κανείς δεν αδιαφορεί για το θέατρο σ αυτή την πόλη λοιπόν.

Καλή αρχή σε όλους- επομένως ! Η θετική ενέργεια όλων των πολιτών δίπλα σας!
......................................................................................................................................................


Πηγή:ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -