Popular Post

Posted by : Megalopoli City 29 Οκτωβρίου 2012



Στα δικαστήρια οδηγήθηκε σήμερα 12:00 η ώρα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOTDOC,αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων! Η λίστα προέρχεται από στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από έναν εργαζόμενο της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.Είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την πλέον επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της λίστας δήλωσε πως δεν ήξερε τι απέγινε η γνήσια εκδοχή της «λίστας Λαγκάρντ».Ο νυν Υπουργός Οικονομίας δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως είχε ζητήσει από τη Γαλλία να του στείλει ένα αντίγραφο. Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα – προϊόν των εκλογών του Ιουνίου-είχε αρχικά αποκλείσει να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμένα που αποκτήθηκαν παράνομα ενάντια στους φοροφυγάδες.Την ώρα που αυτή η ιστορία έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις στον ιντερνετικό χώρο και στα μέσα ενημέρωσης ξένων χωρών,κανένα από τα ελληνικά κανάλια δεν ασχολήθηκε ούτε ανέδειξε το θέμα της άδικης σύλληψης και κατηγορίας του κύριου Κώστα Βαξεβάνη!
Πάρτε μια γεύση των συμβάντων που περίτεχνα καλύπτονται από τους Έλληνες πουλημένους δημοσιογράφους! Η ιταλική εφημερίδα "La Stampa"  αναφέρεται στην αποκάλυψη του HOT DOC, στη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ρισκάρει την ελευθερία του για μια «λίστα ντροπής» που εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε από το πουθενά… με τίτλο « Ελλάδα, on line η λίστα των 2000 φοροφυγάδων. Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Βαξεβάνης» η εφημερίδα αναφέρει στο δημοσίευμά της τα εξής:Επιχειρηματίες, πολιτικοί και ακόμα και ένας Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε μία λίστα που δόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση το 2010 . Αυτό είναι το περιεχόμενο της λίστας που αποκαλύφθηκε από το περιοδικό HOT DOC και ο λόγος για τον οποίο ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ρισκάρει να μπει φυλακή με την κατηγορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων».Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας μπορείτε να δείτε εδώ  La Stampa - Grecia, online la lista di 2mila evasori Arrestato il giornalista Vaxevanis.Αναφορά του συμβάντος γίνεται και στη γαλλική εφημερίδα "Liberation" Un journaliste grec arrêté pour avoir dévoilé une liste de comptes en Suisse - Libération. Ακολουθούν βίντεο με δηλώσεις και τοποθετήσεις του κύριου Βαξεβάνη, πριν τη σύλληψη του, κατά τη διάρκεια αυτής αλλά και κατά την προσαγωγή του στην Ευελπίδων.







Αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένος έξω από το κτίριο 3 στην αίθουσα 1 στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να συμπαρασταθεί στον Κώστα Βαξεβάνη. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία τηλεοπτικών σταθμών, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς επίσης και πλήθος απλού κόσμου που έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο δημοσιογράφο αναφορικά με τη σύλληψη του έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Η αίθουσα είναι κατάμεστη από κόσμο. H έδρα μέσω αστυνομίας ζητά την απαγόρευση της εισόδου στην αίθουσα για κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.


Πηγή: www.koutipandoras.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -