Popular Post

Posted by : Megalopoli City 15 Οκτωβρίου 2012


Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έλαβε την απόφαση να προτείνει στον Δήμο Τρίπολης την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι ο Δήμος Τρίπολης θα εξετάσει το ενδεχόμενο δωρεάν παραχώρησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, του κτηρίου δωρεάς Φ. Τσιχριτζή, επί της οδού Γρηγορίου Ε΄. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα εξετάσει τη δυνατότητα εγκατάστασης Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, προς εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δύναται να συμμετέχει στην ανακαίνιση του κτηρίου αναλαμβάνοντας τμήμα του σχετικού κόστους (εφόσον κάτι τέτοιο είναι εφικτό βάσει του προϋπολογισμού του) σε περίπτωση κατά την οποία το κτήριο θα παραχωρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα (μεγαλύτερο των σαράντα εννέα ετών).
Σε άλλο άρθρο, αναφέρεται ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης θα συνδιοργανώσουν σειρά επιστημονικών, επιμορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων ανοιχτών στο ευρύ κοινό προς όφελος των πολιτών της Τρίπολης από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Επίσης, προβλέπεται ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης συμφωνούν για την ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων, στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της παιδείας, της τεχνολογίας, της οικονομίας, των πολιτικών υγείας, της πρόληψης της παραβατικότητας, των πολιτικών εθελοντισμού, της διαχείρισης κινδύνων, της διαχείρισης και οργάνωσης αθλητισμού, των πολιτικών μετανάστευσης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και των κοινωνικών ανισοτήτων.
Τέλος, τονίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης συμφωνούν για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους, στην από κοινού διεκδίκηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ώστε η αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Πηγή: http://kalimera-arkadia.gr


- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -