Popular Post

Posted by : Megalopoli City 16 Ιουλίου 2012

 
Με γκολ του δικού μας Μπάμπη Λυκογιάννη, η Εθνική νέων νίκησε με 2-1 την Αγγλία στο 2ο ημίχρονο της παράτασης του ημιτελικού στο Euro K19, και προκρίθηκε για 2η φορά στην ιστορία της στο τελικό της διοργάνωσης.
Το σκορ είχε ανοίξει στο 38' o Μπουγαΐδης πιάνοντας την κεφαλιά στην εκτέλεση κόρνερ του Σταφυλίδη και αιφνιδίασε τον Τζόνστον.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχαμε την αποβολή με απευθείας κόκκινη στον Καπίνο, για ένα πέλναλτι που έγινε μόνο στη φαντασία του διαιτητή, όμως μπήκε ο νεαρός Διούδης κάτω από τα δοκάρια παίρνοντας τη θέση του Διαμαντάκου, και κατάφερε να μιμηθεί τον Ρόι Κάρολ, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Xoλ.
Στο δεύτερο μέρος και με την Εθνική μας να αγωνίζεται με 10 παίκτες και να έχει κλειστεί στην άμυνά της, μετά την χαμένη φάση για τη γαλανόλευηκη με το σουτ του Σταφυλίδη, ο Αφόμπ στην αντεπίθεση πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1 στο 56'. Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας καθώς ο Διοπύδης με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία κατέβασε τα ρολλά, και ο ημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.
Στο 110' του αγώνα ο Μπάμπης Λυκογιάννης έδωσε τη λύτρωση στην Εθνική μας, καθώς κυνήγησε μία φάση και κατάφερε να βγει τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Άγγλων Τζόνστον, που τον "κρέμασε" υποδειγματικά δείχνοντας την κλάση του.
Τα υπόλοιπα 11 λεπτά ήταν δραματικά για τους παίκτες μας καθώς οι Άγγλοι πίεσαν όσο περισσότερο μπορούσαν για να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στα πέναλτι, όμως οι διεθνείς μας κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα και να προκριθούν στον τελικό, περιμένοντας μία από τις Ισπανία και Γαλλία που παίζουν στις 20:00 σήμερα για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Euro K19.+
Ελλάδα (Τσάνας): Καπίνο, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας, Φουρλάνος (71' Μπουχαλάκης), Διαμαντάκος (45'+3 Διούδης), Κατίδης (104' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης.

Αγγλία (Μπλέικ): Τζόνστοουν, Ντάιερ (57' Γκάρμπατ), Ρόμπινσον, Κιν, Θορπ, Μπάρκλι, Τσαλόμπα, Μπεραχίνο (76' Ρέντμοντ), Χολ, Αφόμπε, Λούντστραμ (91' Θορν).

Πηγή: kafeneio-megalopolis.blogspot.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -