Popular Post

Posted by : Megalopoli City 12 Ιουλίου 2012

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Ευάγγελος Γιαννακούρας, στις κάτωθι περιοχές:

α. Σε όλον τον ορεινό όγκο του Μαινάλου όπως ορίζεται απο το περγραμμα των επαρχιακών οδών Τρίπολη - Λεβίδι - Δημητσάνα – Στεμνίτσα - Σύρνα – Ψάρι – Παλαιομοίρι – Καράτουλας – Βάγγος – Ασσέα – Τρίπολη.

β. Το δάσος Σκυρίτιδας – Βλαχοκερασιάς όπως οριζεται απο το περίγραμμα των οδών Βλαχοκερασιά – Κερασια – Εθν. Οδός Τρίπολης – Σπάρτης (Απο 18ο ως το 40ο χιλιόμετρο) – νότιο σύνορο της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας – Παλαιοχώρα – Αγριακόνα – Μαυρογιάννης – Μανιάτης – Λιανός – Λαγκάδα – Βλαχοκερασιά.

γ. Όλη η εδαφική έκταση του Εθνικού Δρυμού Πάρνωνα.

δ. Τα περιαστικά της Τρίπολης αλσύλια (Αγίου Γεωργίου, Αγίων Θεοδώρων, Αγίου Ιωάννη, Μάη Θανασάκου).

H απαγόρευση θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού).

Στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (και μόνο για τον χώρο που καταλαμβάνει το πλάτος της οδού), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, καθώς και των αγροτικών οδών οι οποίοι συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων.
Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους εκδρομείς. Για την ενημέρωση του κοινού θα εκδίδεται το ανάλογο δελτίο τύπου, ενώ για την ενημέρωση των υπηρεσιών θα εκδίδεται σήμα από το τμήμα Πολιτικής προστασίας Αρκαδίας μία ημέρα πριν την έναρξη της απαγόρευσης.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στο Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα, από 1η Ιουλίου έως και 30ή Σεπτεμβρίου 2012 και από ώρα 21:00 μέχρι 06:00.

Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο στους κατωτέρω δρόμους :

Δασικό Σύμπλεγμα Πάρνωνα

1. Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας

2. Από Βαμβακού μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο Ε.Ο.Σ., προς Καστάνιτσα, προς Πολύδροσο, προς Αγριάνους και προς Καλλιθέα.

3. Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά.

4. Από Πολύδροσο μέσω θέσης « Ψητό » προς Κοσμά.

5. Από Βασαρά προς Βέροια – Πολύδροσο – Μονή Αγ. Αναργύρων.

Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα και οι πολίτες καλούνται να συνδράμουν το έργο και την προσπάθεια των αρμοδίων υπηρεσιών και φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.






Πηγή:kafeneio-megalopolis.blogspot.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -