Popular Post

Posted by : Megalopoli City 22 Ιουνίου 2012


Mεγάλη ποσότητα από επεξεργασμένες μεγάλες πέτρες οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αρχαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ.Η ανακάλυψη τους έγινε μετά από μια μικρή κατολίσθηση στο δυτικό άκρο του Ορυχείου.Η πληροφορία όμως για τα αρχαία αυτά ευρήματα προέρχεται από καταγγελία που έγινε στο Α.Τ. Μεγαλόπολης το οποίο μαζί με 2 αρχαιολόγους επισκέφτηκε τον χώρο του Ορυχείου και έκαναν μια πρώτη αυτοψία.
Επίσης την ίδια στιγμή  έφτασε η συγκεκριμένη πληροφορία-καταγγελία και στον Μεγαλόπολη FM και σε μένα προσωπικά και επισκεφτήκαμε άμεσα τους χώρους των Ορυχείων , όπου και φωτογραφίσαμε τα ευρήματα.


Η διεύθυνση του Ορυχείου δεν είχε αξιολογήσει τα ευρήματα και απλά τα είχε μεταφέρει σε διάφορα σημεία του Ορυχείου.

 Το απόγευμα επισκέφτηκε τους χώρους και είδε από κοντά τα ευρήματα και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους υπεύθυνους του Λ.Κ.Μεγαλόπολης αλλά και την Αστυνομία να φυλαχθούν καλα οι χώροι για να μην υπάρχουν φαινόμενα κλοπών και να μην μετακινηθούν πάλι οι ογκόλιθοι για να μην υποστούν άλλες ζημιές μέχρι να παρέμβει η αρχαιολογική υπηρεσία.


Το σημείο που εντοπίστηκαν οι πέτρες αυτές δεν έιναι έυκολα προσβάσιμο και επίσης λόγω ρηγμάτων στην περιοχή δεν είναι ασφαλές για να γίνει εύκολα έλεγχος από τους επιστήμονες.






 Πηγή:kafeneio-megalopolis.blogspot.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -