Popular Post

Posted by : Megalopoli City 8 Απριλίου 2012


         


Η ελληνική μας παράδοση και τα έθιμά μας μάς υπαγορεύουν κάθε Πάσχα να φτιάχνουμε κουλουράκια και τσουρέκια. Παρακάτω, παρατίθεται μια συνταγή εγγυημένης επιτυχίας για λαχταριστά πασχαλινά  κουλουράκια!

 
Υλικά

·         8 αυγά
·         250γρ. βούτυρο
·         1 ποτήρι του νερού γάλα
·         30γρ. αμμωνία
·         1 ½ κοφτό κουταλάκι βανίλια
·         ½ κιλό ζάχαρη
·         1 κιλό αλεύρι (περίπου)

      Εκτέλεση

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο καλά να ασπρίσει. Ξεχωριστά χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη πολύ καλά και τους προσθέτουμε στο βούτυρο, χτυπώντας ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Διαλύουμε την αμμωνία στο ελαφρώς χλιαρό γάλα και τα ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε τη βανίλια και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και προσέχουμε να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη. Με βουτυρωμένα χέρια πλάθουμε τα κουλουράκια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά και με ένα πινελάκι τα περνάμε με λίγο κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο έως ότου ελαφρά ροδίσουν. Γίνονται πολύ αφράτα και φουσκώνουν πολύ, γι’ αυτό πρέπει να παίρνουμε λίγη ζύμη στο πλάσιμο.



Η συνταγή αντλήθηκε από το βιβλίο της Ιεράς Μονής Μπούρα και της Πάολας Ψαρρού ''Τα μήλα του μάγειρα'',Παράδοση της Μοναστηριακής Τράπεζας,εκδόσεις ΙΝΔΙΚΤΟΣ.




*Megalopoli City*

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -