Popular Post

Posted by : Megalopoli City 14 Δεκεμβρίου 2011


Ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ο πιο γιορτινός έφτασε. Οι πόλεις στολίστηκαν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, η κίνηση στους δρόμους ξαφνικά αυξήθηκε και το κλίμα είναι πιο ζεστό, πιο χαρούμενο.
Και σίγουρα κάποιοι ψάχνουν το μέρος για την μικρή ή μεγάλη απόδραση τους για να γιορτάσουν λίγο διαφορετικά τις μέρες αυτές. Η Αρκαδία είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε ευχαρίστα αυτές τις μέρες, έτσι το MegalopoliCity έφτιαξε έναν οδηγό για να δείτε και να διαλέξετε τον προορισμό σας για αυτά τα Χριστούγεννα.

Οστρακίνα (Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου)
 Στον ορεινό όγκο του ελατοσκέπαστου  Μαινάλου και σε υψόμετρο  1981 μέτρων βρίσκεται η κορυφή της Οστρακίνας όπου λειτουργεί ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο. Οι επισκέπτες του  μπορούν να χαρούν  τη φύση με  την ξεχωριστή  ομορφιά της  και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας διαθέτει εξαιρετική χιονοδρομική πίστα, σύγχρονο χιονοδρομικό καταφύγιο, ξενώνα, εντευκτήριο και τρεις χιονοδρομικούς αναβατήρες. Για τους λάτρεις του αθλήματος , τους σκιέρ, υπάρχουν τέσσερις πίστες  που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Οι εκπαιδευτές φροντίζουν για τον εξοπλισμό τους, αφού μπορεί κανείς να νοικιάσει ό,τι χρειάζεται  για να κάνει σκι. Η ξεχωριστή του θέση μέσα στα έλατα, αφού  ελάχιστα χιονοδρομικά έχουν αυτό το προνόμιο, αλλά και η εύκολη πρόσβαση, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, το κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό.


Λαγκάδια
 Τα Λαγκάδια, το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα αριστούργημα φυσικό και αρχιτεκτονικό. Κτισμένο σε απότομη πλαγιά-αντέρεισμα του Μαινάλου μέσα σε πλούσια πράσινη βλάστηση, φαίνεται να κρέμεται νομίζει κανείς πάνω από το άγριο φαράγγι που σχηματίζει ο ποταμός Τουθόα.  Ο φιδογυριστός δρόμος ακολουθεί τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς του τοπίου και οδηγεί στην καρδιά του πετρόχτιστου χωριού, που στόλισαν με τα έργα τους οι περίφημοι Λαγκαδινοί χτίστες, αρχιτέκτονες και μάστορες της πέτρας.


Βυτίνα
 Η Βυτίνα, πασίγνωστος ορεινός τόπος διακοπών, εδώ και πολλά χρόνια κρατά τα πρωτεία στην τουριστική κίνηση της Αρκαδίας και είναι πάντα το πετράδι του Μαινάλου όπως γνωρίζουν οι λάτρεις της αλλά και αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί ακόμα. Όμορφη, δροσερή, γαλήνια, καταπράσινη και γραφική, πολιτισμένη και φιλόξενη, η Βυτίνα, παραμένει η μεγάλη κυρία της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Αρκαδίας. Παλαιά ωραία ξενοδοχεία , καλαίσθητα Αrt hotels, παραδοσιακοί αρχοντικοί ξενώνες, καλά εστιατόρια με άριστης ποιότητας φαγητό, ζεστά στέκια για καφέ και γλυκό, γραφικά μαγαζιά παραδοσιακής τέχνης και τοπικών αγνών διατροφικών προϊόντων, θα καλύψουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.


Λεβίδι
 Το Λεβίδι το όμορφο αρχοντικό κεφαλοχώρι  στην Βορειοανατολική Αρκαδία, εμφανίζεται ξαφνικά μετά από μια στροφή του δρόμου Τρίπολης - Ολυμπίας, νωχελικά απλωμένο σε μια πλαγιά του μαγικού δάσους του Μαιναλου και πάνω σε δυο τρία γειτονικά λοφακια, προς τον κάμπο του αρχαίου Ορχομενου. Από την είσοδο του ακόμη, το Λεβίδι, με εκείνο το πανέμορφο  περιποιημένο δασάκι με τις πέτρινες καμάρες στην άκρη του, δείχνει στον ταξιδιώτη την πραγματική του ταυτότητα και φύση: καταπράσινο, γραφικό, ωραίο, πετρόχτιστο, πραγματικά αρχοντικό, με σεβασμό στην μακρόχρονη παράδοση και ιστορία του.


Δημητσάνα
Η Δημητσάνα, η όμορφη αυτή ιστορική κωμόπολη, γνωστή ήδη από τον δέκατο αιώνα, χτισμένη πάνω στην αρχαία Τεύθιδα,οικισμος διατηρητέος και γεμάτος μνήμες, ιστορία και μύθους, απλώνεται αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού. Είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με τα ωραία πετρόκτιστα κτίρια της, τα φιδωτά κατηφορικά δρομάκια της, τα γεφύρια και τις νεροτριβές της, ένα μουσείο ιστορίας με τα πάλαια μοναστήρια της, τα βυζαντινά και εκκλησιαστικά ιερά κειμήλια, την βιβλιοθήκη της με τα σπάνια έγγραφα και κώδικες, τους μπαρουτόμυλους και το μουσείο υδροκίνησης, τις αρχαιολογικές και λαογραφικές συλλογές της.


Στεμνίτσα
 Η ομορφιά της Στεμνίτσας μόλις την πρωτοαντικρίσεις σου κόβει την αναπνοή, έτσι όπως φαίνεται να αιωρείται πάνω σε αυτά τα απότομα υψώματα  δίπλα στο φαράγγι. Κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985, αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και θέση άλλα κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τα πέτρινα αρχοντικά της, την θέα προς το φαράγγι, τα γραφικά καλντερίμια της, τις παλιές της εκκλησιές, τα παραδοσιακά της καταστήματα και όλα αυτά πνιγμένα μέσα στο πράσινο και στην γαλήνη.


Βαλτεσινίκο
 Το Βαλτεσινίκο, σκαρφαλωμένο σε μιά πλαγιά του Μαινάλου, αμφιθεατρικά χτισμένο σε υψόμετρο 1.180 μέτρα, δεσπόζει σε όλο τον ορεινό όγκο της Αρκαδίας και αποτελεί έναν απο τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ορεινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς της Αρκαδίας. Σε απόσταση 216 χλμ από την Αθήνα, 60 χλμ. απο την Τρίπολη και μόλις 20 χλμ. απο την Βυτίνα, το Βαλτεσινίκο βρίσκεται στο κέντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος της Ορεινής Αρκαδίας.



Καρύταινα
Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ορεινής Αρκαδίας, εκεί που ο μυθικός Λούσιος ποταμός σμίγει τα νερά του με τον Αλφειό, είναι η χτισμένη η ιστορική Καρύταινα. Σκαρφαλωμένη στην πλαγιά ενός μεγαλόπρεπου βράχου στολίζει την κορυφή του με το επιβλητικό πετρόκτιστο κάστρο, κυριαρχεί μέσα στο γαλήνιο Αρκαδικό τοπίο και καταμαρτυρεί σιωπηρά την μεγάλη της ιστορική παράδοση, την μοναδικότητα της βυζαντινής τέχνης που κοσμεί πολλά σημεία του οικισμού αλλά και την λιτή αρχιτεκτονική της γραμμή που διατηρείται αναλλοίωτη με τα χρόνια.



Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές
*MegalopoliCity* 

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -