Popular Post

Posted by : Megalopoli City 5 Δεκεμβρίου 2011


Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής!
  
Η 5 Δεκεμβρίου έχει αναγνωριστεί έως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, σχήμα οξύμωρο καθότι κάποιος για να γίνει εθελοντής δεν έχει ανάγκη την αναγνώριση ή την επιβεβαίωση από τρίτους, για αυτό άλλωστε επιλέγει να απασχοληθεί κάπου προσφέροντας τον χρόνο και τη διάθεσή του ανιδιοτελώς.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει περισσότερους από 1800 ενεργούς εθελοντές. Ανθρώπους διαφόρων ηλικιών και επαγγελματικής ιδιότητας, που καθημερινά αποδεικνύουν ότι η αναγνώριση έρχεται μέσα από τον ίδιο τον άνθρωπο και από τα Χαμόγελα που γνωρίζει πως προσφέρει με την ενασχόλησή του.

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό αν δεν δώσουμε τον λόγο σε εκείνους που χτίζουν μέρα με τη μέρα μια ξεχωριστή κοινωνία δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο. Ανθρώπους που δίνουν ελπίδα σε κάθε τι απαισιόδοξο, φανερώνοντας πως η δύναμη πηγάζει από εμάς τους ίδιους και πως αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που δίνουν νόημα στον όρο αλληλεγγύη και ελπίδα.

Στον δικό μας οργανισμό παλεύουμε για το μέλλον, γιατί τα παιδιά είναι η αλλαγή που προσμένουμε από τον εαυτό μας και οι δικοί μας εθελοντές μας είναι αρωγοί σε αυτή την αλλαγή.

Χρόνο με το χρόνο γινόμαστε πιο περήφανοι γιατί βλέπουμε την οικογένειά μας να μεγαλώνει και το όραμα του Ανδρέα να πολλαπλασιάζεται από στόμα σε στόμα αλλά κυρίως να ζεσταίνει τις καρδιές των συνοδοιπόρων μας.

Ο εθελοντισμός δεν είναι χόμπι ούτε ασχολία. Είναι στάση ζωής!
 
 
Πηγή:http://www.hamogelo.gr/

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -