Popular Post

Posted by : Megalopoli City 10 Μαΐου 2012


Κανονικά θα συνεχιστούν οι κατασκευές στο δρόμο του Άστρους,, όπως τουλάχιστον φαίνεται και από τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στο Arcadia Portal. Τα έργα  έχουν δημοπρατηθεί και, στο επόμενο διάστημα, το έργο θα ξεκινήσει κανονικά, αφού έχει ξεπεραστεί και το ζήτημα των ενστάσεων που οδήγησαν στην καθυστέρησή του.

Ο κος Γιαννακούρας μας ενημέρωσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, η Οικονομική Επιτροπή θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής του συμφωνητικού και εκκαθάρισης του αναδόχου για το έργο αποπεράτωσης του τμήματος Κουμπίλα-Λουλούδι (μήκους 2.32 μ. και προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ, με μειοδότη την εταιρία «Ηλιοχώρα»). Παράλληλα, το τμήμα Ελαιοχώρι –Κουμπίλα, προϋπολογισμού 18.000.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε από το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. (Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων) και θα παρακολουθείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, μετά και από την πρόσφατη έγκριση του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Πιστεύουμε ότι, μέσα στο καλοκαίρι θα εκτελούνται και τα δύο αυτά έργα, εκτός και αν οι πολιτικές εξελίξεις δεν ευνοήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν υπάρχουν λεφτά», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Όταν, μάλιστα τον ρωτήσαμε κατά πόσο ο νέος δρόμος της Καλαμάτας, που θα παραδοθεί στα τέλη του μήνα, θα επηρεάσει την αναπτυξιακή πορεία της Κυνουρίας, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «η Καλαμάτα, με την παράδοση του δρόμου, είναι σαφές ότι έρχεται πάρα πολύ κοντά στην Τρίπολη. Ίσως η εξέλιξη αυτή δημιουργήσει κάποια προβλήματα στο Άστρος. Πιστεύω όμως ότι αν γίνει καλός ο δρόμος του Άστρους θα ωφελήσει τον τόπο, αφού οι Τριπολίτες έχουν συνηθίσει να πηγαίνουν εκεί και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να πηγαίνουν»
Β.Θ.




Πηγή: www.arcadiaportal.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -