Popular Post

Posted by : Megalopoli City 13 Ιανουαρίου 2012


Όλο και πιο πολλοί πρόσκοποι επιλέγουν ως πρώτο προορισμό για τις δράσεις τους την Γορτυνία και ιδιαίτερα τους ιστορικούς και παραδοσιακούς οικισμούς γύρω από το Μαίναλο. 

Είτε πρόκειται για λυκόπουλα, είτε για πρόσκοπους, είτε για ανιχνευτές, η Γορτυνία με την πλούσια ιστορία και την ποικιλία των αξιοθέατων, προσφέρεται για τις ολιγοήμερες γιορτινές εκδρομές τους, που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, που είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που συνέχεια αυξάνονται οι επισκέψεις τους, στις οποίες ο Δήμος Γορτυνίας προσφέρει την αμέριστη υποστήριξή του, παραχωρώντας τους σημεία διανυκτέρευσης. Την περίοδο των γιορτών τουλάχιστον δέκα Συστήματα από όλη την Ελλάδα εξερεύνησαν την Γορτυνία και διέμειναν σε δημοτικούς χώρους στη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τη Βυτίνα, ενώ οι ανιχνευτές διερεύνησαν και άλλους υποψήφιους προορισμούς.
Ανήμερα των Φώτων, το 1Ο και 2Ο σύστημα Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του αρχηγού τους, του Γιάννη Γεωργόπουλου, γιατρού που πραγματοποιεί το αγροτικό του στη Βυτίνα, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και έψαλαν τα Κάλλαντα των Θεοφανείων στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, που τους κέρασε παραδοσιακά γλυκίσματα. Το Δημαρχείο πλημμύρισε από χαρούμενες παιδικές φωνές, που «ήταν η ομορφότερη στιγμή της ημέρας και η καλύτερη ανταπόδωση για την φιλοξενία που προσφέραμε», όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους μικρούς επισκέπτες.
Αμέσως μετά ο κ. Γιαννόπουλος μετέβη στο φράγμα της Λίμνης του Λάδωνα, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, και στη συνέχεια παρευρέθη στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου των απανταχού Μουριωτών, στη Μουριά.


Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -