Popular Post

Posted by : Megalopoli City 31 Ιανουαρίου 2012



Μετά από δύο ώρες συζήτησης για το θέμα με τα απορρίμματα της Τρίπολης το αποτέλεσμα ήταν να ζητηθεί συνάντηση επείγουσα - αν είναι δυνατόν και σήμερα- με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη. Ενώ ειπώθηκε δια στόματος δημάρχου ότι εντός δύο 24ωρων περίπου θα λυθεί το πρόβλημα με την συγκέντρωση των απορριμμάτων από την πόλη, χωρίς όμως να απαντηθεί πού θα πάνε τα σκουπίδια και αν τελικά πάνε ελεγχόμενα και υπό όρους στο Πλάτωμα.

Στη συνάντηση που έγινε συμμετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Παυλής, ο ΔΣ Κώστας Τζιούμης ως εκπρόσωπος της παράταξης του Νίκου Δελφάκη και ο επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας Βασίλης Γιόκαρης (απουσίαζε η παράταξη του Κώστα Γεωργακόπουλου ενώ ο  κ Δημήτρης Νικολάου είχε δηλώσει ότι δε θα συμμετάσχει). Στη συζήτηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ταλούμης, Κώστας Κατσαφάνας, ο πρόεδρος του ΔΣ Γιάννης Μπόζος, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών Νίκος Τσιαμούλος. Μετά το πέρας της συζήτησης οι συμμετέχοντες δήμαρχος και επικεφαλής έκαναν δηλώσεις, τις οποίες μεταφέρουμε κατά γράμμα για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.... 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης τόνισε πως: "Οι θέσεις που τέθηκαν σήμερα εδώ θα τεθούν και υπόψη του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη που έχει και την ευθύνη της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα". ο Δήμαρχος δε θέλησε να αναφέρει ποιες είναι οι κατευθύνσεις που θα γίνουν γνωστές στον περιφερειάρχη αν δεν τις πουν πρώτα σε αυτόν και αν δεν συμφωνήσει με αυτές. Σε ερώτημά μας πότε θα μαζευτούν είπε πως: "είμαστε σε συνεννόηση με το Σύλλογο Φιλικών και τον ευχαριστούμε για την κατανόηση που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα και σε ένα δύο 24ωρα θα έχει υπάρξει αποκομιδή των απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους". Σε ερώτηση της δημοσιογράφου της Αρκαδικής Πωλίνας Μάσσια για το πού θα πάνε τα σκουπίδια απάντησε: "Θα το δούμε".
Ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά" Δημήτρης Παυλής σημείωσε μεταξύ άλλων: "Σε συνέχεια της χθεσινοβραδυνής συνεδρίασης του ΔΣ αφού διεξοδικά αναπτύχθηκαν διάφορα σκεπτικά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων κάναμε αυτή τη σύσκεψη για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε και να προσδιορίσουμε κάποιες λύσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων κατά πρώτον και κατά δεύτερον θα φανεί η προοπτική της άμεσης λύσης για να οδηγηθούμε και στην οριστική λύση του προβλήματος.Από τη συζήτηση καταλήξαμε σε κάποιες γραμμές που θα είναι θέση του δήμου και θα τεθούν στον περιφερειάρχη μέσα στα πλαίσια του περιφερειακού σχεδιασμού για να μπορέσουμε να πετύχουμε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών. Αυτός είναι ο στόχος ανεξάρτητα από το πρόβλημα που έχει πρόσκαιρα δημιουργηθεί. Όπως είπε και ο δήμαρχος  σχεδόν είμαστε κοντά σε λύση του προβλήματος και θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες γενικά και ειδικά τους κατοίκους των Φιλικών και να τους πω ότι η λύση που θα δοθεί δε θα χρονίσει και θα δώσουμε λύση πολύ σύντομα. Στη συζήτηση τονίστηκε ότι μπορούν να υπάρξουν και εναλλακτικές λύσεις της διαχείρισης και θα ξανασυζητήσουμε. Βέβαια δε θα θέλαμε να μείνουμε σε ευχές. Είμαστε αποφασισμένοι με οποιοδήποτε κόστος να λύσουμε το πρόβλημα και θα λυθεί".
Ο εκπρόσωπος της παράταξης "Συνεργασία για την Τρίπολη- Πρωτεύουσα πόλη" Κώστας Τζιούμης σημείωσε:" Αυτό που διεφάνη στη σημερινή συνάντηση ήταν ότι υπήρξε μία ομοφωνία και των 4 παρατάξεων που είναι εδώ να δοθεί μία λύση στο σοβαρό θέμα των απορριμμάτων. Και όχι μόνο στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά και για την οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι η απόφαση για συνάντηση με τον περιφερειάρχη,αφού ο περιφερειακός σχεδιασμός έχει κάποιες εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να τις συζητήσουμε με τον κ. Τατούλη ώστε να καταλήξουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες της περιφέρειας και ποιες είναι του δήμου.Αφού  ξέρουμε αυτό να δρομολογήσουμε άμεσα τις δικές μας λύσεις. Διαφαίνεται ότι υπάρχει συνεννόηση και με το Σύλλογο Φιλικών ώστε να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να λυθεί το άμεσο πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη και πάλι εμείς θα μαζευτούμε μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη θα μαζευτούμε για να δούμε τι ενέργειες θα κάνει ο δήμος για τη λύση".
Ο επικεφαλής της Μαντινειακής Συμπολιτείας τέλος Βασίλης Γιόκαρης ανέφερε: "Συμμετέχουμε στο διάλογο που ξεκίνησε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης άμεσης και όχι προσωρινής. Κατά τη γνώμη μας η δημοτική αρχή θα πρέπει να δείξει την αποφασιστικότητα και τη θέληση να συγκεκριμενοποιήσει τη λήψη άμεσων δράσεων.  Ο κόσμος έχει δίκιο αλλά πέρα του δίκιου των αντιδράσεων πρέπει όλοι να συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση  οριστικών λύσεων και όχι και πάλι προσωρινών λύσεων. Συστατικά στοιχεία σε αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε την αποσαφήνιση της θέλησης του δήμου να προχωρήσει τη μονάδα κομποστοποίησης που προϋποθέτει διαλογή στην πηγή του οργανικού πλάσματος που αποτελεί το 40% του βάρους των σκουπιδιών και ότι ο δήμος σχεδιάζει να προχωρήσει στην  δημιουργία δικού του χώρου επεξεργασίας υπολλειμμάτων. Αυτά τα δύο στοιχεία τα θεωρούμε ως βασικούς παράγοντες στη συζήτηση που θα γίνει με τον περιφερειάρχη ενώ βασικότερο θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στους συνδημότες μας από τη δημοτική αρχή ότι δηλαδή θα λύσει το θέμα  και όχι να μεταθέτει το πρόβλημα και την ευθύνη σε άλλους - κράτος και περιφέρεια".


Πηγή: http://www.arcadiaportal.gr/

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -