Popular Post

Posted by : Megalopoli City 11 Μαρτίου 2012


 Δημοτικές τουαλέτες

Για τη λειτουργία των δημοτικών τουαλετών που υπάρχουν στην Μεγαλόπολη συζήτησε μεταξύ άλλων το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Θεόδωρο Στασινό στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας υπάρχουν υπόγεια αποχωρητήρια τα οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκονται κλειδωμένα, εκτός λειτουργίας και σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Ένα ενδεχόμενο επαναλειτουργίας προϋποθέτει την ανάγκη μόνιμης φύλαξης και της καθημερινής συχνής καθαριότητας του χώρου δημιουργώντας πάγια έξοδα, προϋποθέτει επίσης και την ανακατασκευή τους ώστε να πληρούνται οι όροι ασφάλειας και υγιεινής τους. Στο χώρο που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, υπάρχουν αποχωρητήρια υπόγεια τα οποία βρίσκονται σε λειτουργία για τις ανάγκες της λαϊκής αγοράς και μόνο. Εξ αιτίας όμως της δυσκολίας πρόσβασης σε αυτά παρατηρείται το δυσάρεστο φαινόμενο να μετατρέπεται ο ευρύτερος χώρος πέριξ της λαϊκής αγοράς σε υπαίθριο αποχωρητήριο. Ο κ. Στασινός – απόφαση που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία- αφού διαφώνησε ο σύμβουλος Νεκτάριος Ζέρβας που είχε ζητήσει να συζητηθεί το θέμα – πρότεινε να μην λειτουργήσουν τα δημόσια αποχωρητήρια της πλατείας, αφού οι ανάγκες των πολιτών θα καλυφθούν από τις τουαλέτες του κτιρίου που θα στεγάσει το νέο Δημαρχείο ενώ για τη λαϊκή αγορά πρότεινε την προμήθεια και τοποθέτηση χημικών τουαλετών οι οποίες θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες κατά την λειτουργία της λαϊκής αγοράς και μόνο.

Προμήθεια ψυχρού ασφαλτομείγματος για λακκούβες

Ένα δεύτερο θέμα ήταν το οδικό δίκτυο της Μεγαλόπολης που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις λακκούβες το οποίο όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της συζήτησης έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τα οχήματα αλλά και την σωματική ακεραιότητα των πολιτών (μηχανάκια – ποδήλατα). Η δημοτική κοινότητα αποφάσισε να γίνει προμήθεια ψυχρού ασφαλτομείγματος για την κεπούλωση των λακουβών σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης, καθώς και την έγκαιρη προμήθεια ψυχρού ασφαλτομείγματος ενόψει των επόμενων χειμερινών περιόδων, με σκοπό την αποφυγή κάθε καθυστέρησης εξ αιτίας των γραφειοκρατικών διαδικασιών προμήθειας ασφαλτομείγματος.


Πηγή: www.arcadiaportal.gr

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -