Popular Post

Posted by : Megalopoli City 14 Αυγούστου 2011

Σε νούμερο ένα σκουπίδι στις ακτές αναδεικνύονται με διαφορά τα αποτσίγαρα . . .
όπως προκύπτει από τους καθαρισμούς που κάνουν εθελοντές υπό τον συντονισμό της HELMEPA κάθε χρόνο.

Η κάκιστη συνήθεια των λουομένωνΕλλήνων και ξένων να πετούν τα αποτσίγαρα στην παραλία εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και ρυπαίνει αισθητά το περιβάλλον. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Τα Νέα’’, τα σκουπίδια που σχετίζονται με το κάπνισμα, αντιστοιχούν στο 45% επί του συνόλου των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Τα αποτσίγαρα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και θανάτους ψαριών και θαλάσσιων θηλαστικών, ενώ αποτελούν ακούσια τροφή για μεγάλο μέρος της θαλάσσιας πανίδας. Ένα αποτσίγαρο μπορεί να χρειαστεί έως και 5 χρόνια για να διασπαστεί σε θαλασσινό νερό, ενώ παράλληλα εκχύνει στο περιβάλλον δηλητηριώδεις χημικές ουσίες όπως κάδμιο, αρσενικό και μόλυβδο.

 Η συνήθεια αυτή λοιπόν, πέρα από το γεγονός ότι βλάπτει την υγεία του κάθε καπνιστή λειτουργεί καταλυτικά με αρνητικό τρόπο στην επιβίωση και των υπόλοιπων ζώντων οργανισμών θαλάσσιων και όχι μόνο! Είναι δικαίωμα του καθενός να καπνίζει, ωστόσο κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υφίσταται τις επιβλαβείς συνέπειες αυτής της πράξης πόσο μάλλον εν αγνοία του, όταν απολαμβάνει το μπάνιο του στη θάλασσα ! Έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε όσα η φύση μας προσφέρει, γι’ αυτό ας μην λειτουργούμε ανεξέλεγκτα εις βάρος της ! 
Πηγή: http://24wro.blogspot.com

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -