Popular Post

Posted by : Megalopoli City 30 Ιουλίου 2011



Νομός που παντρεύει ιδανικά τις ορεινές και τις παράλιες ομορφιές, η Αρκαδία συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.
Στο μυαλό των περισσοτέρων βέβαια επικρατεί η εικόνα των ωραίων, καταπράσινων αρκαδικών βουνών, των πηγών και των σκαρφαλωμένων στις πλαγιές βουνών. Και όμως, τα παράλια της Αρκαδίας είναι πραγματικό στολίδι της Πελοποννήσου. Το πράσινο κατεβαίνει ως τη θάλασσα, η σκιά εδώ δεν είναι το ζητούμενο, τα νερά λάμπουν πεντακάθαρα και το κλίμα είναι ιδανικό για διακοπές, με δροσούλα νωρίς το πρωί και μετά το απόγευμα. Βρίσκεις αξιόλογα παραθαλάσσια θέρετρα για τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις .

Ας δούμε μερικά μέρη της Αρκαδίας με υπέροχες παράλιες που μπορείτε να   βρείτε μαγευτικά παραθαλάσσια θέρετρα για τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις .  

Παραλία Τυρού
Σε δυο αγκαλιές μέσα, στου Αργολικού κόλπου και στου Μυρτώου πελάγου, έχουν απαγγιάσει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, τα Τυρό Μέλανα, έχοντας στη μέση τα σαπουνακείκα, με τη γαλάζια θάλασσα να χαϊδολογεί μέρα και νύχτα τις ριζιμιές τους
Ένα καταφύγιο ρομαντικής ανάπαυλας, διακριτική ηρεμία δίπλα στη λαμπερή χροιά του απόλυτου γαλάζιου.




Παραλία Φωκιανό 
Το Πηγάδι - Πηγάδιον είναι χωριό του νομού Αρκαδίας στην επαρχία Κυνουρίας.
Το Πηγάδι είναι ένα ορεινό χωριό 23 χλμ. από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Επαρχίας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Στην απογραφή του 2001 είχε 291 κατοίκους.Η περιοχή κατοικείται από το 1826.
Η Παραλία του Πηγαδίου είναι το Φωκιανό , ένα μικρό χωριό με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους και 2 μικρά ουζερί.Το Φωκιανό βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλ. από το Πηγάδι. 
Περισσότερες Πληροφορίες Κλίκ Εδώ

Παραλία Σαμπατική 

Μετά τον Τυρό στο δρόμο για το Λεωνίδιο βρίσκεται ο ειδυλλιακός όρμος της Σαμπατικής στη νότια πλευρά μικρής χερσονήσου. Με πεντακάθαρα νερά και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον είναι ίσως η πιο ωραία παραλία της Αρκαδίας. Στη βόρεια πλευρά είναι ο οικισμός Λιβάδι με μεγάλη ωραία παραλία. Η Σαμπατική και το Λιβάδι είναι παλιοί ψαράδικοι οικισμοί και κατοικούνται κύρια από τους κατοίκους του κοντινού χωριού Πραματευτή. Η παραλία της Σαμπατικής με το γραφικό λιμανάκι και τον όμορφο μικρό οικισμό της αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών το καλοκαίρι. Στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι της Παναγίας, ενώ στο όρμο δένουν πολλές ψαρόβαρκες. Συνηθισμένη και γραφική εικόνα αποτελεί το άπλωμα των διχτύων από τους ψαράδες κατά μήκος της παραλίας. Απέναντι βρίσκεται η μικρότερη παραλία του Θεόπεφτου.
Από την άλλη πλευρά του λόφου, η παραλία του Λιβαδιού συνεχίζεται προς τα βόρεια μέχρι να σμίξει με την πλαγιά, όπου υπάρχει μικρή παραλία εκπληκτικής ομορφιάς με βράχους μέσα στη θάλασσα. Πιο πάνω στις πλαγιές των βουνών διακρίνονται τα χωριά Μέλανα και Πραματευτή. Η φύση είναι μαγευτική. Το καλοκαίρι εδώ η κίνηση είναι ζωηρή. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες με καλό ψάρι.

Παραλία Πούλιθρα 
 Τα Πούλιθρα είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο 9 χλμ. από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Επαρχίας Κυνουρίας στην Αρκαδία, 27 χιλιόμετρα απο τον Τυρό και 83 χιλιόμετρα από το Άργος. Στην απογραφή του 2001 είχε 598 κατοίκους. Η παραλία του χωριού είναι βοτσαλωτή. Ο οικισμός έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα. Διαθέτει επίσης νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο και ο κεντρικός του ναός είναι η Γέννηση του Χριστού. Τα Πούλιθρα είναι η πατρίδα του ποιητή Κώστα Ουράνη.Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού. Σήμερα, στον υδροβιότοπο της περιοχής υπάρχουν ίχνη του αρχαίου λιμανιού (δέστρες). Επίσης, στο λόφο (βίγλα) υπάρχει αρχαίο κάστρο και βυζαντινά τείχη.
Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού. Σήμερα, στον υδροβιότοπο της περιοχής υπάρχουν ίχνη του αρχαίου λιμανιού (δέστρες). Επίσης, στο λόφο (βίγλα) υπάρχει αρχαίο κάστρο και βυζαντινά τείχη. 

Παράλιο Άστρος
Το Παράλιο Άστρος πήρε το όνομά του από το σχήμα της χερσονήσου (άστρο) που πριν από πολλά χρόνια ήταν νησί.
Ακόμα και σήμερα οι ντόπιοι κάτοικοι της περιοχής ονομάζουν την περιοχή του λόφου που επάνω ειναι το μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής ‘νησί’. Στην περιοχή του νησιού είναι χτισμένα τα πιο παραδοσιακά σπίτια της περιοχής αφού η πλειοψηφία αυτών είναι πετρόχτιστα, καλοδιατηρημένα και με την ιδαίτερη αρχιτεκτονική τους μας ταξιδεύουν όλους σε παλιότερες εποχές.
Το Παράλιο Άστρος είναι το σημαντικότερο θερινό θέρετρο της Αρκαδίας. Απέχει 4 χιλ. από το (Μεσόγειο) Άστρος και 49 χιλ. από την Τρίπολη. Μπροστά του απλώνεται εκτεταμένη και ωραία παραλία, που εκτείνεται νότια μέχρι τον Άγιο Ανδρέα. Τα τελευταία χρόνια ο οικισμός γνωρίζει αξιόλογη τουριστική και οικοδομική ανάπτυξη. Διαθέτει μεγάλο αριθμό τουριστικών μονάδων, ενοικιαζόμενων δωματίων, εστιατορίων, κέντρων αναψυχής και καταστημάτων. Έχει 1000 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι προέρχονται από τη γύρω περιοχή και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Το καλοκαίρι η κίνηση είναι ζωηρότατη και καταφθάνουν παραθεριστές από όλη την Ελλάδα.


Megalopoli City 

One Response so far.

  1. Ανώνυμος says:

    Καλό άρθρο για την παραλιακή Αρκαδία,αλλά με μια μεγάλη παράλειψη,ελπίζω όχι εσκεμμένα...
    Το Λεωνίδιο και οι παραλίες του απουσιάζουν εντελώς.

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -