Popular Post

Archive for Οκτωβρίου 2012

Την παραδειγματική τιμωρία ζήτησε ο εισαγγελέας για τις πράξεις εκείνων που προκάλεσαν τις φονικές φωτιές του 2007!

By : Megalopoli City

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας Γιώργου Καράτσαλου για τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Ο εισαγγελέας, με πλήρεις και αναλυτικές λεπτομέρειες για κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία και την καταδίκη για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται, των:

Το τμήμα Πραδείσια-Τσακώνα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους!

By : Megalopoli City

«Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει παραδοθεί στους Πελοποννήσιους πολίτες το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα με την παράκαμψη της κοιλαδογέφυρας» δήλωσε ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Το δίκτυο ενεργειακών δήμων απάντησε στον πρόεδρο της ΔΕΗ για την καθυστέρηση καταβολής του λιγνιτοσήμου!

By : Megalopoli City

Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού, στην ερώτηση της Βουλευτή Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις καθυστερήσεις της καταβολής των ποσών του Τοπικού Πόρου.

Ακόμα στην Καλαμάτα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών!

By : Megalopoli City


Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, ενώ αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -8.500- ευρώ.

Τρεις περιπτώσεις κλοπής εξιχνιάστηκαν στην στην Κορινθία!

By : Megalopoli City


Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή και παράνομη κατοχή μαχαιριού.

Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χρήματα και ένα μαχαίρι.

Αναβάλλεται για 1η Νοεμβρίου η υπόθεση Βαξεβάνη

By : Megalopoli City

Αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για 1η Νοεμβρίου αποφάσισε η έδρα μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη, Νίκου Κωνσταντόπουλου. «Τα 2 τελευταία χρόνια γίνoνται νομικισμοί και επικαλούνται νόμους για απόκρυψη της αλήθειας. Δεν υπάρχει παραβίαση κανενός προσωπικού δεδομένου. Όταν άλλα μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες με τα πρόσωπα των οροθετικών ιερόδουλων, η εισαγγελία αποφάνθηκε ότι επιτρέπεται για λόγους υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, έκανα τη δουλειά μου. Δημοσιογραφία είναι να αποκαλύπτεις την αλήθεια όταν οι άλλοι πάνε να την κρύψουν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις», δήλωσε ο Κώστας Βαξεβάνης. Στο πλευρό του βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης και ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. 


Πηγή: www.koutipandoras.gr

Η δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ,η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη και η αποσιώπηση των ελληνικών μέσων ενημέρωσης!

By : Megalopoli City


Στα δικαστήρια οδηγήθηκε σήμερα 12:00 η ώρα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά τη δημοσίευση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOTDOC,αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων! Η λίστα προέρχεται από στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από έναν εργαζόμενο της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.Είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση το 2010 από την πλέον επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της λίστας δήλωσε πως δεν ήξερε τι απέγινε η γνήσια εκδοχή της «λίστας Λαγκάρντ».Ο νυν Υπουργός Οικονομίας δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως είχε ζητήσει από τη Γαλλία να του στείλει ένα αντίγραφο. Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα – προϊόν των εκλογών του Ιουνίου-είχε αρχικά αποκλείσει να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμένα που αποκτήθηκαν παράνομα ενάντια στους φοροφυγάδες.Την ώρα που αυτή η ιστορία έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις στον ιντερνετικό χώρο και στα μέσα ενημέρωσης ξένων χωρών,κανένα από τα ελληνικά κανάλια δεν ασχολήθηκε ούτε ανέδειξε το θέμα της άδικης σύλληψης και κατηγορίας του κύριου Κώστα Βαξεβάνη!

Επιστολή Τριτέκνων στους Βουλευτές

By : Megalopoli City

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αξιότιμε(η) κύριε(α) Βουλευτά σήμερα με την παρούσα επιστολή μας:

 Δεν θα διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική ΄΄αναισθησία΄΄ και τον στρουθοκαμηλισμό της Πολιτείας για το σοβαρότατο  δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδας μας,με δείκτη γονιμότητας της Ελληνίδας 1,1 και με δείκτη γήρανσης του  πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 27% και σε μια 10ετία να έχει μειωθεί ο πληθυσμός της Χώρας κατά 1.060.000 άτομα,
Δεν θα διαμαρτυρηθούμε για την συρρίκνωση της ελληνικής οικογένειας με τα εξουθενωτικά φορομπη-χτικά μέτρα και χαράτσια που έχουν λάβει οι Κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια,

Κατασχέσεις κινητών και ακινήτων για οφειλές στο Δημόσιο στην Τρίπολη!

By : Megalopoli City

Πολύ χαμηλά είναι τα έσοδα του Δήμου Τρίπολης για το πρώτο 9μηνο του 2012, κατά ομολογία του Αντιδημάρχου Οικονομικών , Σάββα Σαββάκη. Υπάρχουν οφειλές προς το δήμο περίπου 3.500.000 ευρώ και οι εισπράξεις δεν ξεπερνούν τις 70.000 ευρώ!

Πίνακες με το έργο του λιγνιτόσημου στην Αρκαδία!

By : Megalopoli City


Κατά την προχθεσινή συνέντευξη του στον Μεγαλόπολη FM , ο πρώην δήμαρχος Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης είχε δεσμευτεί να δώσει στην δημοσιότητα , πίνακες με τα έργα του Λιγνιτόσημου ( Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου) που έχουν γίνει στην Αρκαδία.

Συγκλονιστικές ιστορίες με τα σκουπίδια της Καλαμάτας!

By : Megalopoli City

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Εργολάβοι κυνηγούν με φορτηγά αστυνομικούς μέσα στο σκοτάδι, αστυνομικοί που πυροβολούν για να γλυτώσουν τη ζωή τους, τσιλιαδόροι, άνθρωποι της νύχτας και του υποκόσμου, πλοία που ταξιδεύουν στο Ιόνιο γεμάτα σκουπίδια με άγνωστο προορισμό, μυστηριώδεις εμπρησμοί σε εγκαταστάσεις και εκατομμύρια ευρώ συνθέτουν το παζλ της βρώμικης εικόνας, της διαχείρισης και της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Καλαμάτα και τη Δυτική Ελλάδα. Η μπόχα που αναδύεται πίσω από αυτή, όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, είναι ανυπόφορη και πιο δυνατή από εκείνη των σκουπιδιών!

Νέο μνημόνιο για την ΔΕΗ - Τι θα γίνει με τους μισθούς των εργαζομένων?

By : Megalopoli City


Το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι έως τον Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφ’ ενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφ’ ετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού.

Μηδενικές οι παραγγελίες για την αγορά πετρελαίου στην Μεγαλόπολη!

By : Megalopoli City


Έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης αλλά οι βενζινοπώλες δεν έχουν διαθέσει ούτε  ένα λίτρο στην αγορά της Μεγαλόπολης. Και αυτή η εικόνα παρατηρείται σε όλη την χώρα.

Βρεφονηπιακός σταθμός Μεγαλόπολης - δύο θέσεις!

By : Megalopoli City

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
22200 Μεγαλόπολη
                                                                                                ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ : 22-10-2012


                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Τέσσερα καινούρια επιδοτούμενα προγράμματα για εργαζόμενους θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη!

By : Megalopoli City

 Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου ΟΠΕ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα εξωστρέφειας» που υλοποιεί η ΕΕΔΕ σε συνεργασία με τον ΠΣΕ, τον ΣΕΒΕ, και ΣΕΚ, ανακοινώνει την υλοποίηση τεσσάρων (4) επιδοτούμενων εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης διάρκειας 40 ωρών έκαστο με θέμα «ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ», για εργαζομένους σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και το οποία θα διεξαχθούν το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2012 στις παρακάτω πόλεις:

Προχωράει η μελέτη φράγματος στην "Κομπόνα" στην Μεγαλόπολη!

By : Megalopoli City


ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΗ Α.Ε., ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του Μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο Μεγαλόπολης για την προώθηση του Φράγματος Κομπόνας, οριστικοποίησε την Προκαταρκτική Μελέτη, στην οποία περιλαμβάνονται εναλλακτικές προτάσεις – λύσεις για την υλοποίηση του Έργου.

Κλείνει η εφορία στην Μεγαλόπολη για εξοικονόμηση 1.115 ευρώ το μήνα!

By : Megalopoli City


Είναι πλέον γεγονός και ακόμα και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι όλα όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει από κάθε λογική.
Τα μέτρα που μας έχουν όλους εξαθλιώσει και που στοχεύουν πάντα τους αδύναμους και τους εύκολους στόχους είναι εντελώς άδικα , στερούνται κάθε λογικής και είναι  σίγουρα για άλλο σκοπό - όχι πάντως για να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας-.

Διακοπές ρεύματος σε όλο το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης,αύριο Κυριακή 21/10

By : Megalopoli City

Γενική διακοπή ρεύματος για 1 ώρα το πρωί και 1 ώρα το απόγευμα, θα γίνει αύτιο Κυριακή σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης , προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες στα δίκτυα.

Γίνεται αναβάθμιση και αλλαγή ολόκληρου του εξοπλισμού του Υ/Σ των 20.000volt που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ, με την τοποθέτηση νέων κεντρικών διακοπτών , πιο σύγχρονων με σκοπό την βελτίωση και τον καλύτερο έλεγχο  της διανομής της μέσης τάσης σε όλο το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης.


Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση από τον Διαχειριστή των δικτύων Διανομής.... 

Οικονομικές και αστικές ευθύνες θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας οδού!

By : Megalopoli City

Οικονομικές και Αστικές ευθύνες ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός στο σύνολό της, μέχρι την Τσακώνα, όπως δήλωσε ρητά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη κ. Γιοχάνες Χαν, στα πλαίσια της σύσκεψης εργασίας για την πρόοδο του ΕΣΠΑ με τους 13 Περιφερειάρχες της Ελλάδας, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιαννούση και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωαννίδη . 

Νίκη για τη "Δόξα" Μεγαλόπολης με 2-0!

By : Megalopoli City
Σπουδαίες νίκες πέτυχαν Δόξα Μεγαλόπολης και Πανθυρεατικός για την 3η αγωνιστική της Α’ Αρκαδίας, η ΑΕΚ επιβλήθηκε δύσκολα του Ορχομενού και η Τεγέα πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα. Στη Β’ κατηγορία, επιβλητικές νίκες πέτυχαν Ελπίδα και Μαντινειακός, ενώ δύσκολα ο Άρης κατέβαλε την Κανδήλα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σαββάτου:

Την Τετάρτη αποχή από τα καθήκοντα τους οι γιατροί!

By : Megalopoli City

Στη συνάντηση των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, που έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σήμερα συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία ΕΟΠΥΥ, του ΕΤΑΑ, των νοσοκομείων κλπ.

Καταγγελία στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο για παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές!

By : Megalopoli City

Η Πρόεδρος του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, Γραμματική Παράσχου, καταγγέλλει στο enikos.gr την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών γυναικών στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

Ψηφιακή βιβλιοθήκη προβλέπεται στον Δήμο Τρίπολης!

By : Megalopoli City

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έλαβε την απόφαση να προτείνει στον Δήμο Τρίπολης την υπογραφή Προγραμματικής Συμφωνίας Συνεργασίας με στόχο την προαγωγή του πολιτισμού και της παιδείας.

Πως πρέπει να τρέφονται τα παιδιά μας;

By : Megalopoli City

Η νέα σχολική χρονιά είναι γεγονός. Μικροί και μεγάλοι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν, ενώ οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για τη διατροφή των παιδιών τους στο σχολείο. Τα τρόφιμα που καταναλώνουν τα παιδιά στο σχολείο θα πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και αρεστά στα ίδια.

Διπλωματική εργασία φοιτητών με θέμα την αξιοποίηση της λίμνης Λάδωνα!

By : Megalopoli City

Τρεις φοιτήτριες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ετοίμασαν μία διπλωματική εργασία για τη λίμνη του Λάδωνα. Πρόκειται για τις Λουκία Ηλιοπούλου, Χρύσα Κρασσά και Στέλλα Ρουσογιαννάκη.

Κατάργηση Ειρηνοδικείων προβλέπεται στην Αρκαδία!

By : Megalopoli City

Νόμιμο κρίθηκε τη δεύτερη φορά, με τη νέα πρόεδρο του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αγγελική Θεοφιλοπούλου, το Προεδρικό Διάταγμα για τον νέο «Καποδίστρια» στα ειρηνοδικεία.

Λεφτά από την τσέπη τους θα βάλουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για να πληρώσουν τις εξετάσεις τους!

By : Megalopoli City

 Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι εργαστηριακοί γιατροί από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή και θα συνεχίσουν όσο παραμείνουν απλήρωτοι. 

Μεγάλες εισοδηματικές απώλειες για τις οικογένειες με την νέα κλίμακα!

By : Megalopoli City


Σοκ για 1,4 εκατομμύριο οικογένειες με παιδιά από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα και των επιδομάτων του ΟΓΑ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι οικογένειες θα υποστούν ετήσιες εισοδηματικές απώλειες που υπερβαίνουν τα 700 εκατ. ευρώ.

Παγώνουν προς το παρόν οι μισθοί στο δημόσιο!

By : Megalopoli City

"Παγώνει" το υπουργείο Οικονομικών τις περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων που προβλεπόταν από το δεύτερο μνημόνιο και θα ίσχυαν από την 1η Νοεμβρίου.

Πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους στην Αρκαδία!

By : Megalopoli City

Νέο πρόγραμμα που θα απευθύνεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στόχο έχει την κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων στη αγορά εργασίας με τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, θα υλοποιηθεί στην Αρκαδία.

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -