Popular Post

Archive for Ιουνίου 2012

Στην Κίνα ψάχνει χρηματοδότηση η ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Μεγαλόπολης!

By : Megalopoli City


Χρηματοδότηση κατά 50% του φωτοβολταϊκού της πάρκου στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ισχύος 50 MW μέσω της Κινεζικής Τράπεζας Επενδύσεων (CICC) επιδιώκει να πετύχει η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Το έργο ύψους 104 εκ. ευρώ έχει εξασφαλίσει το 50% της δανειοδότησής του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αλλά το χρηματοδοτικό σχήμα δεν έχει ακόμη κλείσει καθώς αναζητείται το άλλο… 50%.

Ελλάδα-Γερμανία:8 χρόνια μετά το μεγάλο ντέρμπι!

By : Megalopoli City
Το πρώτο βήμα έγινε! Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε καλή τύχη στους Γερμανούς!


Σήμερα Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 21.45 η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στο «Arena Γκντανσκ» που βρίσκεται στην Πολωνία. Την αναμέτρηση θα μεταδώσει απευθείας η ΕΤ1 και θα περιγράψει ο Πάνος Μπλέτσος. 


Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης

By : Megalopoli City

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

20-6-2012


Ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεγαλόπολης Ο ΑΡΚΑΣ μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τριτέκνων εύχεται στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά με γνώση και δύναμη να διατελέσει το έργο που θα φέρει την Ελλάδα μπροστά.
Οι Τρίτεκνοι του Συλλόγου Ο ΑΡΚΑΣ θεωρούν θετικές τις προτάσεις που συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Σαμαρά που είναι οι εξής: -Με την μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης διαλύεται οποιαδήποτε προσπάθεια έχει γίνει για στήριξη ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος.

Βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αρχαίων πετρών στα ορυχεία της ΔΕΗ Μεγαλόπολης!

By : Megalopoli City

Mεγάλη ποσότητα από επεξεργασμένες μεγάλες πέτρες οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι αρχαία ευρήματα ανακαλύφθηκαν στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης της ΔΕΗ.Η ανακάλυψη τους έγινε μετά από μια μικρή κατολίσθηση στο δυτικό άκρο του Ορυχείου.Η πληροφορία όμως για τα αρχαία αυτά ευρήματα προέρχεται από καταγγελία που έγινε στο Α.Τ. Μεγαλόπολης το οποίο μαζί με 2 αρχαιολόγους επισκέφτηκε τον χώρο του Ορυχείου και έκαναν μια πρώτη αυτοψία.
Επίσης την ίδια στιγμή  έφτασε η συγκεκριμένη πληροφορία-καταγγελία και στον Μεγαλόπολη FM και σε μένα προσωπικά και επισκεφτήκαμε άμεσα τους χώρους των Ορυχείων , όπου και φωτογραφίσαμε τα ευρήματα.

Δενδροφύτευση στους Χράνους στις 30/6

By : Megalopoli City

Στις 30 Ιουνίου 2012 με πρωτοβουλία του Δ.Σ του συλλόγου θα γίνει στο χωριό δενδροφύτευση κατά μήκος της γραμμής, στις ζαρντινιέρες που δημιουργήθηκαν κατά την πεζοδρόμηση. Όσοι πατριώτες θέλουν να συμμετέχουν να βρίσκονται στον σταθμό στις 10.00 π.μ .


Πηγή: xranoi-arkadias.gr

Θερμοκήπια, πίστα αγώνων ταχύτητας και εκτροφείο-πάρκο ζώων στη Μεγαλόπολη θέλει να φτιάξει η Περιφέρεια!

By : Megalopoli City

Συνεργασία για τις μελέτες με το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Υπό συζήτηση τίθενται τα σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία θερμοκηπίων, πίστας αγώνων ταχύτητας και εκτροφείου-πάρκου ζώων στη Μεγαλόπολη, όπως αποκάλυψε στο Arcadia Portal ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μετά και από την επιτυχή συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κος Γιαννακούρας, ως πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης για το «Λιγνιτόσημο», επισκέφθηκε την Παρασκευή τα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ στην Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση αναξιοποίητων εκτάσεων της επιχείρησης.

Νέα ιστοσελίδα για τους Χράνους Αρκαδίας!

By : Megalopoli City
Φίλες και φίλοι,
  Από τον ηλεκτρονικό αυτό τόπο επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε το όμορφο και ιστορικό χωριό μας και να ανοίξουμε μία ακόμη δίοδο επικοινωνίας με τους νέους του χωριού μας, τους επισκέπτες και με όλους όσους αγαπούν τους Χράνους.

Χάρισες ενοίκια στην εφορία; Θα πληρώσεις φόρο αν...

By : Megalopoli City
Χιλιάδες συμπολίτες μας φέτος θα κληθούν να χειριστούν εισοδήματα, τα οποία όμως δεν έχουν εισπράξει. Ένα από τα συνηθέστερα παραδείγματα είναι τα ενοίκια του 2011 που δεν έχουν καταβληθεί από τους ενοικιαστές, στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω αδυναμίας και σε κάποιες άλλες από δόλο.

 
Αν κάποιος που δεν εισέπραξε ενοίκια, αποφασίσει να μην τα συμπεριλάβει στη φετινή φορολογική του δήλωση τότε θα πρέπει να προσέλθει στην εφορία και να κάνει δήλωση παραχώρησης των μισθωμάτων στο δημόσιο. Από αυτή τη στιγμή και μετά, χάνει κάθε δικαίωμα διεκδίκησης των χρημάτων του καθώς το δημόσιο αναλαμβάνει να κυνηγήσει τον ενοικιαστή ενεργοποιώντας ακόμη και τον κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Προσοχή!Εντοπίστηκαν αυγά με διοξίνη!

By : Megalopoli City
Δηλητηριώδης χημική ουσία διοξίνη εντοπίστηκε σε υψηλότερα επίπεδα του επιτρεπτού σε αβγά που προέρχονται από ένα γερμανικό αγρόκτημα.



Το αγρόκτημα με πουλερικά βρίσκεται στην περιοχή Έμσλαντ του βόρειου γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου.

Μέλος της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για βιασμό 15χρονης κοπέλας με Αλβανική υπηκοότητα

By : Megalopoli City


  
Πριν λίγους μήνες ο 45χρονος γνώρισε την 15χρονη μαθήτρια και της πρότεινε να εργασθεί στο γραφείο μίας μικρής εταιρείας που πραγματοποιούσε τεχνικά έργα.Η 15χρονη δέχθηκε την πρόσκληση.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Ανατροπή στις βάσεις εισαγωγής!

By : Megalopoli City

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων


Μείωση των αριστούχων, σταθερότητα στις χαμηλές και μεσαίες επιδόσεις, επιστροφή στις «παραδοσιακές» σχολές και επιλογή στις σχολές κοντά στο σπίτι είναι τα φετινά βασικά χαρακτηριστικά που αναμένεται να φέρουν τα πάνω – κάτω στις φετινές βάσεις εισαγωγής σύμφωνα με τα «Νέα».
Οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των τριών Κατευθύνσεων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο ανάμεσα στις τρεις Κατευθύνσεις αλλά και στις βαθμολογικές κλίμακες της ίδιας Κατεύθυνσης.

ΔΕΗ: Σε ποιους πελάτες κόβει το ρεύμα από Δευτέρα 25/6

By : Megalopoli City
Λίγες μέρες έχουν στη διάθεσή τους πολλοί καταναλωτές- πελάτες των HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε., προκειμένου να συνάψουν σύμβαση με προμηθευτή ρεύματος της επιλογής τους για να μην τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ.



 Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές - πρώην πελάτες των εταιρειών HELLAS POWER Α.Ε. και ENERGA POWER TRADING Α.Ε. - που έχουν υπαχθεί στις υπηρεσίες του Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, ότι την Κυριακή 24 Ιουνίου λήγει η περίοδος των δύο μηνών από την ημερομηνία ανάληψης από τη ΔΕΗ της υπηρεσίας αυτής.

V+O: Σιωπή για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «συμβόλαια» με ΔΕΚΟ

By : Megalopoli City

Συνεχίζεται ο θόρυβος για τις συνεργασίες με δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις ενώ διατυπώνονται υπαινιγμοί περί διακριτικής μεταχείρισης


Μετά την αποκάλυψη για την πανάκριβη (αλλά χωρίς αποτέλεσμα) επικοινωνιακή εκστρατεία της εταιρείας επικοινωνίας V+O για λογαριασμό του Ταμείου Αξιοποιήσεως της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) πολλά στελέχη της αγοράς συντηρούν το θέμα.
Πολλοί επισημαίνουν μάλιστα ότι μπορεί η συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ να μην απέδωσε καρπούς αλλά λέγεται πως ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κώστας Μητρόπουλος πρότεινε τη συνέχιση της συνεργασίας. Όπως γράφτηκε σε εβδομαδιαία εφημερίδα, μετά το θόρυβο για διακριτική μεταχείριση της εταιρείας των κυρίων Θωμά Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Ολύμπιου, το ποσό της συνεργασίας έπεσε παραπάνω από 50%!

Η Ελλάδα στους ''8" του EURO 2012 !

By : Megalopoli City
 

Μέρες 2004 ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο! Η εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στους "8" του EURO 2012, καθώς επικράτησε 1-0 της Ρωσίας στη Βαρσοβία και κατέκτησε την δεύτερη θέση του Α΄ ομίλου. Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (+45΄) το "χρυσό" γκολ της εθνικής μας, η οποία θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την πρώτη του Β΄ ομίλου, στις 22/6 στο Γκντανσκ. Κλεισμένη στην περιοχή της η Ελλάδα, προσπαθούσε να "βγάλει" το ημίχρονο. Ηταν σαφείς οι οδηγίες του Σάντος να διατηρηθεί το "μηδέν" πάση θυσία για να έχουμε την ευκαιρία να "χτυπήσουμε" το ματς προς το τέλος.

Οι νέες ταυτότητες από το φθινόπωρο του 2012!

By : Megalopoli City

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά τις διαδικασίες για την έκδοση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών σε εσωτερικό & εξωτερικό, που θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.
Στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών, είτε διαμένουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό μέσω των εκεί Προξενικών αρχών.
Το νέο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, με χαρακτηριστικά ασφαλείας, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας.

1ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών απ'την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου

By : Megalopoli City

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου και η  Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνουν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Ασύρματος)
Τραγούδι: Παναγιώτης Λάλεζας

Ώρα Προσέλευσης: 20.30 
 Είσοδος Ελεύθερη




Πηγή:kafeneio-megalopolis.blogspot.gr

Ανακοίνωση-καταγγελία από την Ε.ΤΕ Δ.Ε.Η. της 4ης μονάδας στη Μεγαλόπολη

By : Megalopoli City


ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ Δ.Ε.Η                                                
ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΑΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ IV                                                 

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συναδέλφισσες-οι δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο πρόεδρος του Eurogroup  δήλωνε ότι : <<Έλληνας πρωθυπουργός μου πε πως διοικώ έναν διεφθαρμένο λαό>> .
 Είναι γνωστό ποιος ήταν αυτός που τόπε και πόσο <<επιτυχημένος>> αποδείχτηκε και ποιά μοίρα επιφύλαξε σε αυτήν την χώρα . Φαίνεται όμως πως την δόξα του έχει ζηλέψει και κάποιος δικός μας άνθρωπος .

Άλλες 3 αυτοκτονίες χθες στην Ελλάδα του 2012!

By : Megalopoli City

ΣΟΚ στον Κολωνό: Αυτοκτονία 35χρονου οδηγού ταξί
Αυξάνονται δραματικά οι αυτοκτονίες στη χώρα μας και το φαινόμενο τείνει να λάβει μορφή χιονοστιβάδας!
Μετά τον συνταξιούχο στρατιωτικό που έβαλε τέλος στη ζωή νωρίς το πρωί χθες στην Κηφισιά, χθες το απόγευμα, ακόμη ένας, 35χρονος αυτή τη φορά, τερμάτισε τη ζωή του, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στα Σεπόλια.

Ήταν λάθος η διάσωση των τραπεζών υποστηρίζει ο κ.Μισέλ Μπαρνιέ

By : Megalopoli City
Την ανάγκη αποφασιστικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη και την αποφυγή μελλοντικών σφαλμάτων και 'διασώσεων' με χρήματα των φορολογουμένων, υπογράμμισε σήμερα ο αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ανταγωνισμό Επίτροπος της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ.

Νέο πρόγραμμα του Ο.Α.Ε.Δ. για την Αρκαδία

By : Megalopoli City
Και για την Αρκαδία ξεκινά την Τετάρτη  6 Ιουνίου 2012 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την επιχορήγηση «επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών».

Οι "άπειροι" του Ντούσαν τα κατάφεραν!

By : Megalopoli City
Ξέσπασμα χαράς, δικαίωση, ενθουσιασμός, αλλά και αποφασιστικότητα για τη δημιουργία μίας νέας αυτοκρατορίας στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ... Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό στον Ολυμπιακό την επόμενη μέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 15 χρόνια, επιτυχία που ολοκλήρωσε ιδανικά μία ονειρεμένη σεζόν στην οποία είχε προηγηθεί ο τίτλος στην Ευρωλίγκα.

Ενημέρωση σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Ε.Γιαννακούρα

By : Megalopoli City
Στις 25/5/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με τον εντιμότατο και δραστήριο Αντιπεριφερειάρχη Κο Ευάγγελο Γιαννακούρα. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του, στη Τρίπολη.

Ε.Κ.Τ :"Δεν θα υπάρξουν πρόσθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων"

By : Megalopoli City
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαψεύδει ότι το στέλεχός της και εκπρόσωπός της στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ, έκανε δηλώσεις στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓ/ΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ

By : Megalopoli City
                                                    




                                                                 ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                                                                               
                                                                                                                          ΜΕΓ/ΛΗ: 21 - 5 - 2012   
                                                                      
 ΠΡΟΣ:  ΓΕΝ.Ο.Π / Δ.Ε.Η
                                                                                                                                                
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  Ε.Σ.Σ.Ε  2012

Είναι επιβεβλημένη η υπογραφή νέας ΕΣΣΕ και αποτελεί πρώτο στόχο πάλης η διασφάλιση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των Σ.Σ.Ε.
•    Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας για ΔΕΗ, Δημόσια, Ενιαία, ισχυρή με πρωταγωνιστικό ρόλο. Αγωνιζόμαστε για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο για να μην υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις κυβέρνησης - Τρόικας για την πώληση λιγνιτικών Μονάδων.
•    Η νέα Ε.Σ.Σ.Ε να αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων.

Παρενόχληση παιδιών από λαθρομετανάστες στην Τρίπολη

By : Megalopoli City

Ανακοίνωση εξέδωσε η αυτόνομη πατριωτική κίνηση Τριπόλεως «Δούρειος Ίππος», με τίτλο « Όχι στον ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες !».

Βιβλίο: "Τα μοναστήρια της Γορτυνίας"-διάθεση εσόδων για τους άπορους συνανθρώπους μας!

By : Megalopoli City


Πρόκειται για ένα καλαίσθητο βιβλίο με την ιστορία των μονών των επαρχιών Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως.Επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα απλό και κατανοητό!

Τα έσοδα από τη διάθεσή του θα χορηγηθούν στα συσσίτια των απόρων συνανθρώπων μας στη Μεγαλόπολη!

 Ας βοηθήσουμε όλοι!

Πληροφορίες στη γραμματεία της Μητροπόλεως Γόρτυνος  στο τηλ. 2795031217

Ενδεικτική τιμή 10 ευρώ



Πηγή:megalopoli-fm.blogspot.gr

Επιστολή αναγνώστη του "Καφενείου Μεγαλόπολης" προς τον πρόερδο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ!

By : Megalopoli City

Αναγνώστης της ιστοσελίδας "Καφενείο Μεγαλόπολης" έστειλε επιστολή στην ιστοσελίδα απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο.

Διαβάστε την επιστολή παρακάτω



ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ 

Στην τρίωρη κατάληψη στην 3η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη 18 Απριλίου 2012 η οποία πραγματοποιήθηκε για την αποτροπή της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ  Μεγαλόπολης συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κ. Φωτόπουλος.
Αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Μεγαλόπολης οι οποίοι στράφηκαν εναντίον του για την στάση του απέναντι  στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει η ΓΕΝΟΠ τις απεργιακές της κινητοποιήσεις.

Έλληνας πιλότος: «Σας ψεκάζουν σαν κατσαρίδες»!

By : Megalopoli City

Ο κ. Κασνέσης,πιλότος της ελληνικής αεροπορίας μιλάει ανοιχτά για το φαινόμενο των χημικών αεροψεκασμών, δίνοντας πληροφορίες που σοκάρουν! Τελικά, δεν πρόκειται περί συνομωσίας αλλά για μια φρικτή πραγματικότητα που υπονομεύει καθημερινά την υγεία μας, τόσο την πνευματική όσο και τη σωματική!

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -