Popular Post

Archive for Μαΐου 2012

Σακχαρώδης διαβήτης τύπου || εμφανίζεται σε παιδιά και εφήβους!

By : Megalopoli City

Στους γονείς στρέφουν τώρα την προσοχή τους οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ παρουσιάζει αυξητική τάση σε παιδιά και εφήβους.

Απαντήσεις στα σημερινά θέματα πανελληνίων εξετάσεων!

By : Megalopoli City

Σήμερα, Παρασκευή 25/5, οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης. Οι απαντήσεις των θεμάτων είναι οι παρακάτω:

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας μιλάει για τα νοσοκομεία της Τρίπολης!

By : Megalopoli City

Συνέντευξη με τη Γορτύνια Πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας Δρ. Αικατερίνη Καστανιώτη εξασφάλισαε το Kalimera-arkadia.gr. H  Δρ. Αικατερίνη Καστανιώτη, Επικ. Καθηγήτρια του ΑΤΕΙ Καλαμάτας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το 2010. Έχει πλούσια διδακτική και εργασιακή εμπειρία σε θέματα Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας. Κατάγεται από τη Στεμνίτσα Αρκαδίας.

Εκπαίδευση της Ομάδας Διάσωσης στην Αρκαδία!

By : Megalopoli City

Βάση του υπ’ αριθ. πρωτ. 2769/23-04-2012 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα την εκπαίδευση μελών Εθελοντικών Οργανώσεων στη Δασοπροστασία και Δασοπυρόσβεση  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/05/2012  η ανωτέρα εκπαίδευση στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τριπόλεως. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ συμμετείχε με 20 Εθελοντές στην θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση.

Σκάνδαλο μεγατόνων!Πούλησαν σε μια μέρα όλο το δημόσιο!!!

By : Megalopoli City


Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος, θα είχε ήδη συλληφθεί ολόκληρη η ληστοσυμμορία Παπαδήμου – Βενιζέλου – Παπανδρέου – Σαμαρά – Αβραμόπουλου – Βορίδη – Διαμαντοπούλου – Παπακωνσταντίνου – Γερουλάνου – Κουτρουμάνη – Σαχινίδη.

 Χθες, το ιστολόγιο των ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, αποκάλυψε τη μεγάλη απάτη, της μεταβίβασης ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ, στη ψευδεπίγραφη εταιρεία αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου, ότι περιουσιακό στοιχείο είχε απομείνει στη ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, την οποία οι απατεώνες αντισυνταγματολόγοι ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, έχουν βαφτίσει σαν ιδιωτική, ενώ χρησιμοποιούταν για …Δημοσίου συμφέροντος σκοπούς.

Ευρωπαϊκή εντολή-Ξεριζώστε τα αμπέλια!!!

By : Megalopoli City


Ενδεχομένως πολλοί δεν γνώριζαν ότι το δικαίωμα κάθε αγρότη να καλλιεργήσει εξαρτάται εδώ και αρκετά χρόνια από το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε κάτι παραπάνω. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της επαρχιακής εφημερίδας αρκεί για συμπεράσματα.

Πανελλαδικές 2012-Ενδεικτικές απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

By : Megalopoli City

Χθες 21/5/2012 άρχισε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων 2012,με πρώτο εξεταζόμενο μάθημα τη Νεοελληνική Γλώσσα. Θέμα, λοιπόν, η Τέχνη! Το κείμενο «Πανανθρώπινο μήνυμα τέχνης» της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ  που δόθηκε για νοηματική πύκνωση χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο δοκιμιακού λόγου και πλούτο πνευματικών αναφορών. Το πλούσιο λεξιλόγιο και η γλωσσική επάρκεια, καθώς και οι γνώσεις για θέματα Τέχνης ήταν από τα σημαντικά εφόδια για τους εξεταζόμενους. Γενικά, το θέμα της έκθεσης χαρακτηρίστηκε βατό και αναμενόμενο για τους περισσότερους. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας και την κατάσταση της χώρας μας,μπορούμε να μιλήσουμε για μια ''τακτική ελάφρυνσης'' εν όψει εκλογών... 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία για το υπόλοιπο των εξετάσεων! 

Ηρεμία,αυτοσυγκέντρωση,αισιοδοξία και φυσικά διάβασμα είναι οι μόνοι καλοί σας σύμβουλοι,παιδιά!

Ακολουθεί βίντεο με ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας






Επιστολή του Επιμελητηρίου προς την Ένωση Τραπεζών για τα μη εγγυημένα δάνεια των πυρόπληκτων νομών

By : Megalopoli City


Μετά την επιτυχία της αναστολής της πληρωμής των εγγυημένων από το Ελληνικό δημόσιο δανείων και των οφειλών των πυρόπληκτων Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών, συνεχίζονται εντατικά οι κοινές προσπάθειες των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών για την αναστολή και των μη εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων.
Σε κοινή επιστολή τους προς τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κύριο Χ. Γκόρτσο, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Αχαϊας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας αναφέρουν:

Αιφνιαδιαστική κλοπή και κακοποίηση στην Τρίπολη!

By : Megalopoli City

Ο άτυχος ιδιοκτήτης βγήκε για να κατεβάσει τα σκουπίδια και τα όσα ακολούθησαν θα τα θυμάται για πάντα…
Όλα έγιναν σε γειτονιά που βρίσκεται στο κέντρο της Τρίπολης. Ο άτυχος ιδιοκτήτης βγήκε από το σπίτι και με το που έκανε λίγα βήματα, ακινητοποιήθηκε από 4 κουκουλοφόρους, που όπως φαίνεται τον περίμεναν…

Αυτοκτόνισε από τη γέφυρα του Ισθμού 26χρονος από το Ελαιοχώρι

By : Megalopoli City

Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν, σήμερα το πρωί, έναν 26χρονο που ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του, να πέφτει από την παλιά γέφυρα του Ισθμού, στην Κόρινθο.
Το άψυχο σώμα του αυτόχειρα περισυνέλεξαν άνδρες του Λιμενικού, που κλήθηκαν στην περιοχή, ενώ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην αυτοκτονία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος κατάγεται από το Ελαιοχώρι Αρκαδίας. 


                                                           Πηγή:www.arcadialive.gr


Διαγραφή ολικού χρέους δανειολήπτριας!

By : Megalopoli City

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας προχώρησε στη διαγραφή χρέους ύψους 61.600 ευρώ! Πρόκειται για τη πρώτη διαγραφή ολικού χρέους σε δανειολήπτη.


 
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γιώργο Πασχαλίδη της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας «η συγκεκριμένη κυρία ήταν χήρα και έπαιρνε μόνο μια σύνταξη 420 ευρώ. Κατέθεσε αίτηση να μπει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γιατί δεν μπορούσε να πληρώσει τη δόση της».

Το καλοκαίρι η συνέχεια των έργων στο δρόμο του Άστρους

By : Megalopoli City

Κανονικά θα συνεχιστούν οι κατασκευές στο δρόμο του Άστρους,, όπως τουλάχιστον φαίνεται και από τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα στο Arcadia Portal. Τα έργα  έχουν δημοπρατηθεί και, στο επόμενο διάστημα, το έργο θα ξεκινήσει κανονικά, αφού έχει ξεπεραστεί και το ζήτημα των ενστάσεων που οδήγησαν στην καθυστέρησή του.

"Μουσική αναδρομή με δυο όργανα και μια φωνή!"

By : Megalopoli City

Το «Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Μιχαήλ Ν.Στασινόπουλος-Βιοχάλκο» σας προσκαλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ 2012 στις 8.00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας σε μία 
MOYΣΙKH ANAΔΡΟΜΗ ΜΕ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα»

By : Megalopoli City



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 2 του Ν. 2696/1999 ( Α-57) « Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»
2. Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α’ και β’ του Ν. 2800/2000 ( Α-41) .
3. Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 ( Α-58) « Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης υπηρεσιών».
4. Την ανάγκη εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα & κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη», με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των εκδιδόμενων γυναικών με AIDS

By : Megalopoli City

 Ο τρόπος ζωής του καθενός από εμάς είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση και οι λόγοι ποικίλοι για την εκάστοτε συμπεριφορά. Ωστόσο,όπως όλοι ξέρουμε το δικαίωμα του ενός σταματά εκεί όπου ξεκινούν τα δικαιώματα του άλλου. Συνεπώς,όταν κάτι τέτοιο δεν τηρείται και έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση (εν γνώσει ή και εν αγνοία σε ορισμένες περιπτώσεις) της θανατηφόρας νόσου AIDS ,για την οποία φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή δεν έχει δοθεί ακόμη στο ευρύ κοινό τουλάχιστον,τότε κρίνεται αναγκαίο για το κοινό καλό και την προστασία όλων μας να αναδειχθούν τα άτομα που την μετέδιδαν.

Αίτηση Τατούλη στο Μορέα για αλλαγή υπολογισμού των διοδίων!

By : Megalopoli City

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ο Πέτρος Τατούλης ρωτήθηκε για το θέμα που προέκυψε με τον Μορέα, όταν μετά την Κόρινθο, στη διαδρομή προς την Τρίπολη, στο ύψος του Σπαθοβουνίου, εκεί όπου υπήρχε παράπλευρος δρόμος, τον οποίο έπαιρναν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποφύγουν τα διόδια, πήγε και έβαλε μπάρες, με αποτέλεσμα αναγκαστικά πλέον να πληρώσουν δυόμιση ευρώ για 2,5 χλμ.!

- Copyright © Megalopoli City - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -